Sistem ce isi propune sa “revolutioneze” transportul de marfa

0
699

Aplicatiile desktop si mobile conlucreaza, utilizand Internetul in timp real si datele mobile date de GPS-uri in efortul de a inlocui vechile tehnologii nesigure folosite in transportul de marfa.

Aproape 70% din transportul de marfa din SUA este realizat cu camioanele, declarau cei de la American Trucking Associations, care spuneau totodata ca: “Transportul rutier este sistemul sangvin al economiei SUA.”

Insa, potrivit LaneAxis care se descrie ca un avocat al transportului rutier de marfa si al sistemelor de depozitare “o mare parte din industria de transport auto americana ramane tributara telefonului fix, transmisiilor prin fax, si tonelor de ”deseuri” de hartie sub forma de facturi”.

transportul_de_marfa_5Intr-un efort de a reduce ineficienta, LaneAxis a introdus un sistem virtual de management al marfurilor “care ofera transportatorilor o vizibilitate fara precedent si un control total asupra transporturilor lor de marfa. Aplicatiile desktop si mobile ofera analiza in timp real si perspectiva eliminarii necesitatii raportarilor manuale predispuse la erori. Prin utilizarea de datelor de pe Internet si a GPS-urilor mobile, in timp real, LaneAxis face caduce tehnologii invechite si nesigure de pe camioane, cum ar fi sistemul electronic de date (EDI)”.

LaneAxis spune ca mai multi transportatori majori au inceput sa utilizeze platforma LaneAxis, inclusiv un lant proeminent de magazine.

“Nouazeci si sapte la suta din industria transportului rutier de marfa este formata din companii mici si independente”, spune Rick Burnett, fondator si CEO al LaneAxis.

“Exista peste un milion de camioane de transport marfa, licentiate in SUA si nu exista nici o vizibilitate in aceasta retea.”

transportul_de_marfa_6El crede ca de economiile de costuri realizate de transportatorii rutieri realizate prin eficientizarea activitatii lor ar putea beneficia in cele din urma consumatorii, la nivelul comertului cu amanuntul. Capacitatea aplicatiilor informatice de a aduce impreuna pe expeditori si pe transportatori de marfa ar aduce, de asemenea, beneficii mediului prin reducerea numarului de camioane goale pe autostrazi.