Materialele publicitare la laptele praf ar putea fi interzise in Romania

0

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca proiectul privind interzicerea materialelor publicitare la lapte praf, aflat in dezbatere publica, este negociat cu producatorii din Romania.

„Acest proiect e negociat cu producatorii care-si desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei si mi se pare foarte corect, pentru ca noi promovam alaptarea si mi se pare absurd sa promovam si consumul de lapte praf. Practic, noi interzicem orice forma de publicitate in spitale, pentru ca acesti producatori mergeau in spitale si-si promovau produsele direct la mame. Noi spunem ca specialistul e cel care poate sa decida care e formula corecta de lapte praf pentru un bebelus, formula corecta pentru alimentatie, ca ne referim inclusiv la acea alimentatie artificiala, care provoaca foarte multe alergii, spunem ca doar medicul neonatolog, iar mai tarziu pediatrul poate sa decida ceea ce poate sa consume copilul”, a spus Pintea cu prilejul participarii la o conferinta.

In discutie sunt toate materialele publicitare, inclusiv cele din mediul internaut, care, in viziunea ministrului, este vizat de foarte multe campanii „mincinoase” care au creat probleme. Astfel, ar putea fi interzise reclamele la lapte praf si pentru mancare destinata copiilor mai mici de 6 luni.

„Este un proiect de lege negociat inclusiv cu experti ai Comisiei Europene, sunt lucruri care se aplica in toata Europa si as pune o intrebare retorica: noi promovam reducerea consumului de zahar, dar, pe de alta parte, aceste produse contin foarte mult zahar. Nu mi se pare corect sa nu atragem atentia”, a adaugat Pintea.