Pana la 1 septembrie 2018 contribuabilii mari sau mijlocii trebuie sa aiba case de marcat cu jurnal electronic

0
17

Pentru reducerea evaziunii fiscale si asigurarea unui mediu concurential corect pentru toti contribuabilii, Ministerul Finantelor Publice va implementa la nivel national noul sistem de case de marcat.

In 24 mai a.c. a fost aprobata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2018 potrivit careia contribuabilii sunt obligati sa se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, dupa cum urmeaza: pana la 1 septembrie 2018 in loc de 1 iunie 2018, in cazul operatorilor economici mari sau mijlocii; iar in cazul contribuabililor mici pana la 1 noiembrie 2018 in loc de 1 august 2018.

Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale, iar procesul de implementare a aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic este in plina desfasurare.

In acest sens, solicitam tuturor celor implicati in acest proces sa intensifice eforturile pentru finalizarea operatiunilor de avizare tehnica, fiscalizare, instalare si punere in exploatare a noilor aparate de marcat.

Intentia Ministerului Finantelor Publice este ca acest proces sa se deruleze fara afectarea activitatii operatorilor economici, urmand ca, pana la finalizarea implementarii noilor aparate de marcat, organele de control abilitate sa deruleze o serie de actiuni de tip preventiv si de indrumare.