UNSAR dezinformeaza opinia publica

0
252
datorii vamale1

In urma informatiilor transmise presei de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM fac urmatoarele precizari:

UNSAR socoteste prima de asigurare pentru fiecare camion considerand ca fiecare camion produce o dauna de 18.500 lei in fiecare an! Conform datelor ASF, polita medie pentru camioane a fost in 2016 de 10.000 lei, iar la o rata a daunei de 15,6% asiguratorii au platit o dauna medie de 18.500 lei. Astfel, asiguratorii incaseaza 60.000 lei si nu le ajung sa plateasca 18.500 lei !!! Dar acestia calculeaza primele de asigurare ca si cand fiecare camion produce un accident de 18.500 lei!

Asiguratorii se plang ca sunt pe pierdere pe segmentul RCA, atunci de ce mai vand asigurari RCA daca sunt pe pierdere?

UNSAR ne acuza ca am comparat o polita incheiata la Astra Asigurari in 2015 cu una actuala si ca Astra practica preturi de dumping. Dar Astra Asigurari a facut parte din UNSAR, de ce nu s-au sesizat de la bun inceput ca aceasta are preturi de dumping? De ce transportatorii rutieri trebuie sa plateasca pentru ineficienta sistemului de asigurari?
Daunele pot fi limitate prin diferite masuri de prevenire a accidentelor si incidentelor, dar UNSAR si asiguratorii au dovedit ca nu au niciun interes. In ape tulburi asiguratorii castiga mai mult. In zona RCA relatia asigurator-asigurat a iesit de anul trecut din zona de parteneriat si a intrat in zona relatiei asigurator stapan-transportator sclav!

13.09.2016
UNSAR dezinformeaza opinia publica

Oare cu cat ”au uns” asiguratorii ASF si Guvernul ca sa isi permita aceasta atitudine sfidatoare fata de industria transporturilor din Romania?”, se antreaba transportatorii intr-un comunicat de presa, publicat ieri?

”In urma informatiilor transmise presei de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM fac urmatoarele precizari:
UNSAR socoteste prima de asigurare pentru fiecare camion considerand ca fiecare camion produce o dauna de 18.500 lei in fiecare an!

Conform datelor ASF, polita medie pentru camioane a fost in 2016 de 10.000 lei, iar la o rata a daunei de 15,6% asiguratorii au platit o dauna medie de 18.500 lei. Astfel, asiguratorii incaseaza 60.000 lei si nu le ajung sa plateasca 18.500 lei !!! Dar acestia calculeaza primele de asigurare ca si cand fiecare camion produce un accident de 18.500 lei! Asiguratorii se plang ca sunt pe pierdere pe segmentul RCA, atunci de ce mai vand asigurari RCA daca sunt pe pierdere?

transporturi_5UNSAR ne acuza ca am comparat o polita incheiata la Astra Asigurari in 2015 cu una actuala si ca Astra practica preturi de dumping. Dar Astra Asigurari a facut parte din UNSAR, de ce nu s-au sesizat de la bun inceput ca aceasta are preturi de dumping? De ce transportatorii rutieri trebuie sa plateasca pentru ineficienta sistemului de asigurari?”, se arata in comunicatul UNTRR.

Daunele pot fi limitate prin diferite masuri de prevenire a accidentelor si incidentelor, dar UNSAR si asiguratorii au dovedit ca nu au niciun interes. In ape tulburi asiguratorii castiga mai mult. In zona RCA relatia asigurator-asigurat a iesit de anul trecut din zona de parteneriat si a intrat in zona relatiei asigurator stapan-transportator sclav!

UNSAR a refuzat permanent dialogul cu organizatiile transportatorilor. UNSAR prin comunicatul de presa de ieri reconfirma ca nu are niciun interes in reducerea riscurilor si a costurilor asiguratorilor!

Oare cu cat ”au uns” asiguratorii ASF si Guvernul ca sa isi permita aceasta atitudine sfidatoare fata de industria transporturilor din Romania?
Lipsa actiunii ASF si a Guvernului confirma in mare masura cele de mai sus.
Reamintim opiniei publice ca RCA este obligatoriu si ca metoda de calcul RCA trebuie sa fie TRANSPARENTA si PUBLICA!

Secretul pietei asigurarilor RCA de 1 miliard de euro anual in Romania – va fi facut public de Parlament sau va fi acoperit de Parlamentul Romaniei?

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala, neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990 pe principii democratice, care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 14.000 membri – operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.