Agentii economici din China si-au manifestat interesul fata de importul produselor vinicole moldovenesti.

0
215

Camera de Comert si Industrie a Moldovei a gazduit zilele trecute o delegatie de businessmeni din provincia chineza Jiangsu, care s-au aratat interesati de a stabili relatii de colaborare cu intreprinzatori din Republica Moldova. In special, agentii economici din China si-au manifestat interesul fata de importul produselor vinicole moldovenesti.

Serviciul de presa al CCI a precizat ca presedintele institutiei Sergiu Harea i-a informat pe oaspeti despre oportunitatile mediului de afaceri din tara noastra si a subliniat ca piata chineza este una importanta pentru exportul marfurilor moldovenesti.

La randul sau, conducatorul delegatiei din China Qi Chang Yu, presedinte al Camerei de Comert si Industrie a provinciei Jiangsu, a declarat ca este prima sa vizita in tara noastra si ca isi doreste ca businessmenii chinezi sa isi gaseasca aici parteneri de afaceri.

“Provincia Jiangsu exporta si importa anual marfuri in valoare de cca 540 miliarde USD. Stim ca Republica Moldova este o tara agricola ce produce vinuri foarte bune. Suntem interesati de importul acestora, precum si al altor produse”, a precizat sursa citata.

“Pentru a cunoaste mai bine piata si produsele autohtone, va invit la evenimentul „Fabricat in Moldova”, desfasurat anual de CCI, in luna februarie. Aici sunt expuse produse si servicii din toate ramurile economiei nationale, precum si au loc forumuri, discutii, intrevederi bilaterale de afaceri. CCI va va oferi suport pentru initierea contactelor directe cu intreprinzatori din Moldova”, a accentuat Sergiu Harea.

chineziPresedintii celor doua Camere de Comert au mai discutat despre perspectivele incheierii unui acord de colaborare intercameral, fapt ce ar facilita realizarea activitatilor comune, precum misiuni economice, expozitii, proiecte etc.

Conform datelor Biroului National de Statistica, in perioada ianuarie – mai 2016, volumul schimburilor comerciale dintre Republica Moldova si China a constituit peste 133 mln de dolari SUA.