Alesii vor o zi speciala pentru promovarea gastronomiei romanesti

0

Alesii neamului vor sa facem cunoscute in toata lumea bucatele traditionale romanesti. Propun o zi dedicata gastronomiei si vinului romanesc, in care sa defilam cu ciorba de burta, sarmalele noastre gustoase sau micii. Totul, stropit cu vinul romanesc sau tuica apreciata de strainii care ajung in Romania.

Marea petrecere nationala ar trebui sa aiba loc in prima duminica a lunii octombrie, atunci cand toate bucatele alese pot sa fie pregatite.

Remus Borza, deputat independent:

„Mancarea noastra romaneasca are gust. Cu asta ii batem la fund pe toti. Am mancat si caine, si cangur, si sarpe, si crocodil, si gandaci prajiti, orice. Indiferent unde as merge, abia astept sa ma intorc acasa sa mananc un blid de sarmale sau o farfurie de ciorba de burta”.

Corneliu Olar, deputat PNL:

„Porcul ne reprezinta pe noi. Au si francezii, dar nu il cresc ca si noi, cu buruieni, urzici… Sa punem platoul taranesc, platou: slanina, branza, ceapa, ce e romaneste”.

Corneliu Bichinet, deputat PMP:

„Bucataria romaneasca este buna si cei care au trecut pe aici s-a bucurat de mici, sarmale”.

Chiar daca admit ca mititeii si sarmalele nu sunt suta la suta romanesti, alesii spun ca tot avem un motiv de lauda.

Remus Borza, deputat independent:

„Nici micul nu este romanesc, dar prin ingrediente l-am innobilat si i-am dat un gust mult mai bun”.

Corneliu Olar, deputat PNL:

„Sarmalele sunt romanesti, eu stiu ca sunt de la noi din Ardeal. Carnea nu se toaca prin masina de tocat, se taie foarte maruntel si asa se baga, alea sunt sarmalele traditionale”.

Chiar si cand e vorba de vin, ne putem compara cu Franta si Italia, sunt convinsi parlamentarii.

Corneliu Bichinet, deputat PMP:

„Busuioaca de Bohotin, de la Husi, e putin perversa, dar merge”.

Doina Pana, deputat PSD:

„Din zona mea este vinul de Lechinta sau vinul de Teaca”

Desi promovarea Romaniei e in fisa postului sau, ministrul turismului a fost cu greu convins sa vorbeasca despre acest proiect.

Bogdan Trif, ministrul turismului:

„Sa-i intrebati pe cei care au initiat. (Reporter: Dumneavoastra sustineti un astfel de proiect?) Bineinteles ca sustin orice proiect care ajuta turismul romanesc”.

Pentru ca gratarele si ceaunele sa fie puse la treaba in tara de alesii locali, e nevoie de votul deputatilor. Si de o campanie inteligenta, care sa atraga strainii spre gusturile romanesti.