Contracte pentru expozantii romani prezenti la SIAL Paris

0
184

Zimbria, producator roman de preparate din carne si lapte din judetul Galati a devenit furnizor pentru una dintre cele mai cunoscute retele frantuzesti de produse gormet si premium: ,,Le Grande Epicerie de Paris”.

”Reprezentantii uneia dintre cele mai importante retele de magazine frantuzesti ,,Le Grande Epicerie de Paris”, de cum au gustat produsele (chiar daca au spus ca sunt putin cam scumpe) au hotarat imediat sa le comande pentru toata reteaua lor de magazine,” anunta pe pagina lor de Facebook cei de la Zimbria.

”Pentru noi nu a fost niciodata o chestiune de bani, de castig. Singurul nostru scop a fost sa facem cele mai bune produse. Nimic mai mult. Noi suntem Zimbria,” adaugau acestia la respectivul comentariu postat pe reteaua de socializare.

Zimbria a revenit la SIAL Paris, cel mai important eveniment mondial dedicat industriei alimentare (https://www.sialparis.mobi/) cu doua branduri noi superpremium Duckess (piept de rata nobil) si Turking (curcan copt la jar, cu fistic verde) special create pentru export.

Bazele afacerii ce functioneaza in prezent sub marca Zimbria au fost puse de familia Verdesi din Galati cu peste zece ani in urma, preluand retetele vechi de zeci de ani de la oamenii locului, compania ajungand in prezent la 60 de angajati in productie si vanzari.

La targul international SIAL, de la Paris (Franta), cel mai important eveniment mondial al sectorului agroalimentar din acest an, care se desfasoara in cadrul complexului expozitional Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte, in perioada 21-25 Octombrie 2018 vor fi prezenti 64 de producatori romani din domeniul industriei agroalimentare.

La editia anterioara SIAL Paris, manifestare desfasurata in anul 2016, si-au prezentat produsele 7.020 de expozanti din 109 tari pe o suprafata de 250.000 mp, evenimentul bucurandu-se, totodata de prezenta a 155.700 de vizitatori.

Printre marcile expozante din Romania se afla: Coco Rico, Agrisol, Senapan, Albrau, Raureni, Boromir, Kosarom, Pambac, De la Ferma, Doripesco, Agricola Bacau, Toneli, Moldovan, Accasa, Orlando, Scandia Sibiu, Ecofruct, Five Continent, Sam Mills, Negro si Zimbria. Companiile romanesti expun pe o suprafata de peste 850 mp in sectiunile ”Cured and salted meat”, ”Confectionery, biscuits and pastry”, ”Grocery products” si ”Organic products”, informeaza Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment se va lansa si noul brand sectorial al Romaniei pentru sectorul agroalimentar: ”Romania, the green garden of Europe”.


SIAL Paris reprezinta punctul final al unei serii de cinci actiuni de promovare a sectorului alimentar, finantata de la bugetul de stat prin Programul pentru Promovarea Exporturilor 2018: Biofach Nurenberg, Gulfood Dubai, Alimentaria Barcelona, SIAL Shanghai si SIAL Paris.