Danish Crown primeste 100 de milioane de dolari de la statul chinez

0
47

Conglomeratul chinez de stat COFCO a anuntat ca va plati 100 de milioane de dolari pentru a achizitiona anul viitor carne de porc de la compania europeana Danish Crown, dupa ce epidemia de pesta porcina africana a devastat efectivele de porci din statul asiatic, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Lars Albertsen, director de vanzari la Danish Crown, a precizat ca inca nu s-a stabilit cantitatea care va fi livrata dar “este una dintre cele mai mari tranzactii realizate de companie de mult, mult timp”. Acordul ar putea fi extins, tinand cont de necesarul imens de carne de porc de care are nevoie China, a precizat Lars Albertsen.

De asemenea, China a anuntat ca si-a redeschis piata pentru importurile de carne de porc si de vita din Canada.

pestă, PPAPesta porcina africana a dus la sacrificarea a 500.000 de porci in Romania
La acest moment, in Romania sunt active peste 1.000 de focare. Reprezentantii ANSVSA anunta ca de la izbucnirea virusului in tara noastra, in 2017 si pana acum, au fost sacrificati peste jumatate de milion de porci.

APCPR – organizatia profesionala a crescatorilor de suine care asigura 70% din porcii livrati catre abatoarele din Romania apreciaza ca emiterea proiectului de Ordin MADR pentru stabilirea dimensionarii tipurilor de exploatatii de suine pe teritoriul Romaniei, dupa mai mult de un an de tergiversari, reprezinta un prim pas foarte necesar in combaterea evolutiei PPA in Romania.

POZITIA APCPR

Pesta porcina africana este o boala virala a porcinelor domestice si salbatice, cu evolutie rapida si mortalitate de pana la 100% pentru porcii care se imbolnavesc. Pesta porcina africana nu afecteaza omul, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru oameni, singurele specii afectate fiind porcii domestici si mistretii.