Decizii radicale ale Carrefour in Italia ca urmare a intentiei autoritatilor de a inchide supermarketurile duminica

0
14

Cel mai mare retailer european, Carrefour, este pe punctul de a concedia in jur de 4% din angajatii din Italia si s-ar putea, totodata, sa renunte la 5 din cele 51 de supermarketuri din tara, potrivit planului de afaceri stabilit pentru perioada 2019 – 2022.

Planul, prezentat sindicatelor luna aceasta, cuprinde investitii in jur de 400 de milioane de euro (454 milioane de dolari) pentru majorarea investitiilor in e-commerce si pentru extinderea retelei de magazine de proximitate, in Italia, cu inca 300 de unitati.

Concedierile din Italia apar pe fondul intentiei guvernantilor de a adopta o lege care sa impuna inchiderea, timp de 26 de duminici pe an, a supermarketurilor si centrelor comerciale situate in afara centrelor urbane.

consum5Carrefour are ca principale piete de desfacere Franta, Spania si Italia. Anul trecut, vanzarile Carrefour pe piata italiana au scazut cu 4%, urmare a concurentei, indeosebi a retailerilor online. Compania a anuntat ca va incerca sa reduca pe cat se poate concedierile. Totodata, se va apela la o schema de plecari voluntare, acolo unde este posibil.

In prima luna a anului, Carrefour a facut public un plan ce vizeaza reducerea costurilor si a numarului locurilor de munca, simultan cu o majorare a investitiilor in e-commerce si incheierea unui parteneriat cu China, cu intentia stimularii profitului si a veniturilor, in intentia de a putea sa concureze cu distribuitorul online Amazon.

In tara noastra, grupul Carrefour detine 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri Carrefour, 218 supermarketuri (203 magazine “Market” si 15 magazine “Express Orange”), 42 de magazine de proximitate “Express”, 10 magazine de proximitate “Contact” si un magazin de comert online.