frufru investeste in cresterea productiei de mancare sanatoasa

0
938

Firma Good People, care detine brandul Frufru, va folosi fondurile 5,5 milioane lei (1,23 milioane euro) obtinute din emisiunea de obligatiuni corporative pentru sustinerea capitalului de lucru si dezvoltarea de noi capacitati de productie, planurile companiei pentru urmatorii 3 ani vizand triplarea numarului de magazine proprii si de puncta de vanzare, lansarea de noi game de produse, inclusiv pentru HoReCa.

Obligatiunile au inceput sa fie tranzactionate ieri pe piata alternativa de tranzactionare (ATS) a Bursei de Valori Bucuresti.

In prezent frufru opereaza 200 de fresh cornere si estimam ca in urmatorii 3 ani vom ajunge la un numar de peste 600. Reteaua de magazine proprii frufru va fi dezvoltata, urmand sa ajunga la un numar de 12 locatii vs 4 cate sunt in prezent. frufru are in plan lansarea unei game de produse dedicate zonei de HORECA, care va aduce atat vanzari intr-un canal complementar, cat si beneficii de imagine”, potrivit memorandumului intocmit in vederea admiterii la tranzactionare a obligatiunilor.

Compania mentioneaza ca in acest an va fi lansat magazinul on-line, va fi lansat un concept nou frufru hot corner, care a fost deja agreat cu Mega Image si LS Travel, vor fi extinse spatiile de expunere si semnalizarea mai buna a zonelor frufru, va fi lansata o gama de deserturi sanatoase si o gama pentru copii.

Structura companiei are la baza trei divizii – productie, logistica si comert. Activitatea de productie se desfasoara in doua facilitati de productie situate in nordul Capitalei, una de 800 de metri patrati pentru preparare termica si o a doua, de 1.200 metri patrati pentru produse reci, aceasta fiind inaugurata in 2014.

In fiecare noapte sunt produse aproximativ 15.000 de produse, care sunt livrate dimineata catre punctele de desfacere (…) cu flota proprie de masini. Portofoliul de produse include sucuri presate la rece, smoothieuri, limonade, salate, sandwich-uri si bagels, salate de paste, supe, spreaduri, deserturi sanatoase si fructe proaspete”, se arata in document.

Anul trecut, afacerile frufru s-au situat la 17,5 milioane lei (3,9 milioane euro), cu 76% mai mare comparativ cu 2014, si un profit net de 448.860 lei (101.000 euro, de peste 3,5 ori mai mic.

Potrivit companiei, 16% din cifra de afaceri este realizata prin canale directe – magazine proprii, evenimente si magazinul on-line, iar 84% in retail si cele peste 200 de fresh cornere.

Brandul frufru este prezent in reteaua Inmedio, Mega Image, Billa, Carrefour, Omv Petrom si Brioche D’ore.

“Datorita saltului facut de companie in ultimii 3 ani, s-a hotarat in 2015 o crestere semnificativa pe salarii pentru a tine oamenii buni. In paralel, a crescut echipa de middle management pentru a face fata dezvoltarii din urmatorii 2-3 ani. Aceste miscari au condus la cresterea fondului de salarii cu peste 80%”, arata frufru.

Firma Good People este fosta Mondo di Pasta, infiintata in anul 2005. Initial, compania a avut ca domeniu de activitate productia de paste si comercializarea prin serviciul de livrari la domiciliu si magazine proprii.

In octombrie 2014 a fost lansat magazinul online DETOX shop (www.frufru.ro/detox).
Actionarii Good People sunt Johann Gabriel Heubach – 39%, Gavril Marius Zaharia -16,8%, Sergiu Negut – 11,2%, Codruta Maria Brujan – 6%, Philipp Stefan Hausmaninger – 1% si firma Arancea – 1%.