Japonezii consuma mai multa carne de porc Mangalita decat ungurii

0
207

Ungaria exporta 70% din carnea de porc provenita de la porcii din rasa Mangalita crescuti pe teritoriul sau, cel mai mare receptor fiind Japonia, informeaza Asociatia crescatorilor de porci Mangalita din Ungaria, prin portalul Budapest Business Journal.

Asociatia crescatorilor de porci Mangalita din Ungaria a explicat ca doar 30% din carne produsa ramane in Ungaria si de aceea incearca sa stimuleze apetitul maghiarilor pentru acest tip de carne, de exemplu prin promovarea consumului de carne de porc Mangalita cu ajutorul caravanelor alimentare.

„In cazul acestei rase, raportul dintre carne si grasime este invers proportional comparativ cu alte rase de porci: 30% carne si 70% grasime. Desi consumatorii ungari iubesc sa gateasca bacon sau sa manance paine cu untura, nu le place carnea grasa. Pe de alta parte, doar cele mai scumpe restaurante din lume ofera carne de porc Mangalita, iar spaniolii o cumpara pentru cel mai scump jambon”, a declarat Attila Veégh, responsabil pentru comunicare la Asociatia crescatorilor de porci Mangalita din Ungaria.

Aceasta rasa reprezinta doar 2% din totalul porcinelor din Ungaria, fiind implicati aproximativ 200 de crescatori. Majoritatea dintre ei intentioneaza sa exporte carnea produsa, iar cantitatea care ramane in Ungaria este de obicei procesata in produse precum carnati, salam sau bacon.

Cele mai multe livrari de carne de porc Mangalita din Ungaria se duc catre state din America si Asia.