Kaufland: „Avem peste 50% din produsele din magazine cu tara de origine Romania”

0
477

Ionut Parfente, directorul departamentului de Achizitii Legume si Fructe Kaufland spune ca peste 50% din marfa expusa pe rafturile magazinelor Kaufland provine din Romania, iar in ceea ce priveste produsele agroalimentare, doar pe sectorul legume, fructe si carne Kaufland nu depaseste procentul de 51%, impus prin modificarile aduse legii 321/2009 privind comertul cu produse alimentare, denumita colocvial „legea supermarketurilor” sau „legea 51% produse romanesti”.

„Avem peste 50% din produsele din magazine cu tara de origine Romania. Din 2005 am ales sa sustinem productia autohtona. La nivel de achizitie putem spune ca 100% din sistemul de panificatie este din produse provenite din Romania, 150 de furnizori de panificatie ne livreaza  zilnic. La oua, 90% sunt cumparate din Romania, iar la miere 60%. In ultimii 10 ani am incercat sa marim numarul de produse lactate cu articole provenite din Romania, care acum este mai mare de jumatate din intreg sortimentul de lactate”, a spus Ionut Parfente, directorul departamentului de Achizitii Legume şi Fructe Kaufland, prezent la conferinta „Fermierii Romaniei”, un eveniment organizat de Mediafax in parteneriat cu Agrointeligenta.

„Ne dorim sa avem 100% carne de porc cu provenienta  din Romania in urmatorii ani”, a mai mentionat reprezentantul Kaufland Romania.