Tranzitia de la Coca-Cola la Maspex: cum a reintrat Nestea pe piata romaneasca

0
229

Ceaiul gata-preparat Nestea a fost lansat pe piata romaneasca de Maspex Romania luna trecuta, in baza semnarii unui contract cu Nestlé Waters pentru dezvoltarea brandului Nestea in Ungaria, Bulgaria si tara noastra.

In Romania, brandul a fost lansat prima oara in 2004 de catre Coca-Cola HBC Romania, care a pus capat colaborarii cu Nestlé – proprietarul marcii Nestea, la finele lui 2017. Prin integrarea in portofoliu a acestui brand, compania poloneza Maspex acceseaza astfel si segmentul ice tea.

In prezent, Nestea este disponibil in varianta piersica sau lamaie, ambele in ambalaje de 1,5l si 0,5l, fiind imbuteliat in fabrica Maspex din Valenii de Munte (jud. Prahova).

Maspex, investitii de aproape 20 mil. euro
In toamna anului trecut, Maspex a solicitat doua ajutoare de stat in valoare de 9,8 milioane de euro, pentru a realiza investitii in fabricile din Valenii de Munte si Vatra Dornei, proiect evaluat la aproape 20 milioane de euro. In fabrica din Valenii de Munte, Maspex produce sucuri (Tymbark, Tedi, Ciao si Figo), produse instant (La Festa), snacksuri dulci si sarate (Salatini, Rollini d’Oro) si paste (Arnos), iar in fabrica din Vatra Dornei este imbuteliata apa Bucovina.

Consumul de sucuri pe baza de fructe si nectaruri din Ro­mania se ridica la 64 de milioane de litri in 2017, adica la circa 3,2 litri per capita, potrivit statisticilor oficiale.