Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu participa la Salon Gourmets, in Madrid

0
129

Doua evenimente speciale dedicate Salamului de Sibiu IGP in cadrul programului „Enjoy! It’s from Europe”, la editia cu numarul 33 a Salon Gourmets

Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) este prezenta in perioada 8-11 aprilie la Salon Gourmets 2019, in Madrid, in cadrul proiectului european de promovare „Enjoy! it’s from Europe”. Reprezentatii companiilor membre APSS vor intampina vizitatorii in standul 6F25, pozitionat in pavilionul central.

Salon Gourmets este o expozitie prestigioasa de Fine Food, unde vor fi prezenti peste 1.600 de expozanti, mai mult de 100.000 de vizitatori profesioniști, 63 de tari participante și buyeri ai marilor lanturi de retail & catering.

Evenimentul va fi transmis live mai bine de 36 de ore de catre Gourmet TV, un post de televiziune dedicat. Timp de patru zile vizitatorii și expozantii vor participa la emisiuni live, concursuri, degustari, ceremonii de premiere, prezentari de produse, spectacole de gatit, ateliere de lucru sau conferinte.

Salamul de Sibiu IGP, degustat la o cina festiva a faimosului Chef Javier Aranda, in compania bloggerilor spanioli

In aceeași perioda APSS continua promovarea Salamului de Sibiu IGP in cadrul unei cine festive la restaurantul La Cabra din Madrid, unde gateste faimosul Chef Javier Aranda, un nume sonor al noii bucatarii iberice. Astfel, marti, 9 aprilie, la ora 20:00 bloggerii culinari invitati vor degusta preparatele Chef-ului, in compania membrilor si invitatilor APSS. Initiativa demonstreaza calitatea superioara a Salamului de Sibiu IGP, care iși merita locul printre preparatele gourmet.

“Avantajul principal al unui astfel de proiect este reprezentat de posibilitatea de a proteja originalul de produsele false, comercializate uneori sub același nume. Provocarea noastra ca asociatie este sa dezvoltam programe care sa imbunatateasca imaginea produselor si sa constientizeze consumatorii cu privire la calitatea produselor si a metodelor de productie, astfel incat sa creasca cererea pe piata interna si sa incurajam deschiderea de noi piete.” declara Carmen Gavrilescu, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu.


Salon Gourmets 2019, ajuns la editia cu numarul 33, face parte din proiectul european de promovare „Enjoy! it’s from Europe”. Programul se adreseaza organizatiilor profesionale si interprofesionale, grupurilor si organizatiilor de producatori, precum si celor din sectorul agroalimentar, care au ca obiect de activitate actiuni de promovare.

Salon Gourmets este una dintre cele mai mari expozitii internationale dedicata gastronomiei, in cadrul caruia sunt prezente nume mari din industrie, originare din toate colturile lumii. Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu se numara printre cei 1,600 de expozanti, de anul acesta.

Pentru mai multe informatii referitoare la Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu, la membrii fondatori, legislatie sau la istoria produsului, va rugam accesati:
www.salamdesibiupgi.eu
www.salamuldesibiu.ro