Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus joi, la o intalnire cu producatorii din zona Titu, judetul Dambovita, ca produsele romanesti agricole sunt mai bune ca cele din alte state europene, dand ca exemplu ceapa de la Bruxelles, de care ”tragi de zici ca-i cureaua de la pantaloni, nu poti sa o mesteci”.

”Peste tot pe unde am fost afara, m-am dus in piete – am fost in Franta, m-am dus sa vad piata din Paris, am fost in Polonia, am fost sa vad piata, am fost la Bruxelles, am vazut piata din Bruxelles, am fost la Luxemburg, m-am dus la bulgari in piata. Nimeni nu are produsele noastre. Niciunul, retineti ce va spun, nu ne ia niciunul. A, ne ia la preturi, la doua: lapte si produsele din lapte si la fructe. Incolo, si cu preturile sunt deasupra, dar cu calitatea toata-i jos”, a afirmat ministrul Daea.

Acesta a exemplificat cu ceapa de la Bruxelles, care, in opina sa, nu se compara cu cea din Romania. Ministrul le-a recomandat producatorilor sa se asocieze pentru a deveni mai puternici in piata.

”Pai, tata, tragi de ceapa de la Bruxelles de zici ca-i cureaua de la pantaloni! Nu poti sa o mesteci. Pai, aici, cand oi lua-o, ce buna e! Si stiu toti, de ceea este si o anumita rezistenta in conditiile in care – si nu vreau sa merg pe latura aceasta a nationalismului productiv – dar inca o data cu mine sau fara mine, cu ministru sau fara ministru, nu mergem inainte daca nu ne organizam”, a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea.