Bureau Veritas Romania deschide la Cluj-Napoca biroul operational cu numarul cinci

0
1126

Dezvoltarea economica sustinuta din zona de Centru Vest a Romaniei impune prezenta unor companii care sa aduca garantii intr-o lume a riscului. Bureau Veritas Romania, membra a Grupului Bureau Veritas, lider mondial in activitati de testare, inspectie si certificare, deschide acum un nou birou, la Cluj-Napoca. Acesta este biroul operational cu numarul cinci, dupa cele deschise in Bucuresti, Galati, Constanta si Ploiesti.

Cresterea rapida, in contextul crizei economice pe care o traversam, poate duce la crearea unui pericol neconstientizat, si anume reducerea atentiei acordate calitatii produselor, din cauza politicilor de reducere a costurilor. Aceste solutii de compromis par a fi eficiente pe termen scurt. Ele insa pot avea urmari dezastruoase pe termen mediu si lung, prin pierderea increderii in anumite marci, din cauza unor produse neconforme. Pentru a evita aceasta situatie, firmele din piata trebuie sa ofere noi garantii, prin cresterea gradului de profesionalism si conformitate. Personal, urmaresc cu ingrijorare cifrele care arata ca mai mult de jumatate dintre certificatele ISO din Romania sunt emise de firme de apartament” declara Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas Romania.

Certificarile ISO sunt o dovada a calitatii produselor si serviciilor pentru consumatori. Ele asigura competitivitatea unei companii la nivel national si international si reprezinta o garantie suplimentara de siguranta si de competenta profesionala. Peste 40 % dintre certificatele ISO eliberate in Romania sunt aferente companiilor din zona Centru Vest, insa o buna parte dintre acestea sunt emise de firme mici, fara recunoastere globala, care nu aduc garantia si valoarea adaugata a unui organism de certificare international.

“Salut prezenta la Cluj a lui Bureau Veritas si v-as spune ca sunteti extrem de bineveniti din cel putin doua motive: In primul rand, Clujul este un oras al serviciilor, al inovarii, al cercetarii, al dezvoltarii, nu mai este orasul industriei grele pe care am avut-o in perioada comunista, e clar ca profilul nostru s-a schimbat, iar Clujul este punctul de referinta pentru Transilvania, cel putin, daca nu pentru intreaga Romanie, in ceea ce priveste reorientarea strategiei pentru ceea ce insemana aceste domenii.

Profilul companiei dumneavoastra se potriveste ca o manusa pe actuala strategie si pe actualul profil de dezvoltare a Clujului. In al doilea rand, salut prezenta dumneavoastra din perspectiva conceptului de calitate: strategia Clujului are ca nucleu central conceptul de calitate a vietii si de oras al excelentei”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Deschiderea celui mai nou birou operational in orasul Cluj-Napoca face parte din planul strategic de dezvoltare regionala pe care Bureau Veritas il implementeaza in acest an. De aici se vor coordona activitatile de testare, inspectie si certificare la nivel local, activitati adresate cu precadere companiilor ce activeaza in domeniile constructii, servicii si productie industriala, agricultura si industrie alimentara. De asemenea, pentru cresterea portofoliului de clienti in zona de Centru-Vest cu cel putin 25%, compania intentioneaza sa deschida un nou birou in Timisoara, in maximum 2 ani.

Bureau Veritas in cifre

• 60.000 de angajati in toata lumea
• birouri deschise in peste 140 de tari
• peste 400.000 de companii in portofoliu
• peste 120.000 de certificate emise.

Despre Bureau Veritas

logo_Bureau_Veritas

Printre principalele atuu-uri ale grupului Bureau Veritas se numara existenta unei retele internationale eficiente, cunostinte asupra regulamentelor & standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiza tehnica recunoscuta si personal calificat, echipamente & laboratoare de prima clasa. In portofoliul vast si echilibrat de servicii se regasesc industrie, inspectii & verificari in-service, constructii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale & comert international, marina & offshore. Pentru mai multe informatii puteti accesa: www.bureauveritas.ro; www.bvtraining.ro; www.bureauveritas.com.