A murit miliardarul care a transformat Tetra Pak intr-un gigant global

0
19

Hans Rausing, miliardarul suedez care a transformat compania de ambalaje alimentare Tetra Pak intr-un gigant global, a murit in varsta de 93 de ani, anunta BBC. Dupa ce a parasit firma familiei in 1995, Hans Rausing, care locuia in Wadhurst, East Sussex, si-a dedicat o parte din timp filantropiei, donand peste 1 miliard de lire sterline pentru inovatie si cercetare in medicina, drepturile omului, cultura si mediu.

Fiul fondatorului companiei Ruben Rausing, Hans Rausing a condus firma din 1950 pana in 1995, cand i-a vandut fratelui sau partea sa in afacerea familiei.

Averea familiei sale este estimata de Forbes la 12 miliarde de dolari.

Tatal lui Hans Rausing, Ruben, a fondat Tetra Pak, mai tarziu Tetra Laval, in Suedia, in 1944. Compania a fost laudata pentru revolutionarea comertului global de ambalaje pentru produse alimentare.

Designul original pentru ambalajele sale inovatoare din carton a fost un tetraedru, de unde numele firmei, dar companiei compania a devenit o forta la sfarsitul anilor 1960, sub conducerea lui Hans si a fratelui sau Gad.

In anii 1980, fratii Rausing s-au mutat in Marea Britanie pentru a evita rata mai mare de impozitare in tara lor de origine.