Carnea artificiala, la primul test in fast-food: stocul a fost epuizat in 5 ore

0
213

KFC a efectuat primul test privind introducerea de carne artificiala in restaurantele sale, iar tot stocul a fost epuizat in doar 5 ore, dupa ce clientii s-au strans in fata restaurantului fast-food cu cateva ore inainte de deschidere, transmite publicatia Descopera.

Primul restaurant din lume care a avut la vanzare carne artificiala a fost un KFC din Atlanta, SUA. Succesul de care s-au bucurat produsele din carne artificiala in cele doar cinci ore reprezinta, conform expertilor, o veste buna pentru industria producerii substitutelor pe baza de plante pentru carne, cat si pentru industria fast food.

Beyond Fried Chicken, numele sub care KFC a comercializat produsele realizate din carnea artificiala, a atras atentia publicului si a mass mediei, cozile in fata restaurantului din Atlanta au inceput sa se formeze inainte ca angajatii sa isi inceapa programul.

Cantitatea de produse din carne artificiala de pui care a fost comercializata in prima zi este echivalenta cu cea de bucati de pui pe care respectivul restaurant o vinde intr-o saptamana.

KFC si Beyond Meat si-au anuntat colaborarea si intentia de a studia reactiile consumatorilor cu privire la utilizarea alternativelor pe baza de plante pentru a determina daca si cum acestea vor putea fi introduse in toate restaurantele lantului din Statele Unite.

Plecand de la reactia dintr-o singura zi, este posibil ca aceste produse sa fie introduse in mod curent in meniurile restaurantelor fast food.