ADM lanseaza un ingredient din soia pentru produsele din carne

0
1012

Producatorul american de ingrediente Archer Daniels Midland Company (ADM), a declarat ca intentioneaza sa lanseze la IFFA un produs din soia, care poate fi utilizat pentru a imbunatati continutul de proteine si fibre din produsele din carne.

Ingredientul sub forma de pulbere, de la ADM, este fabricat din cotiledonul semintelor de soia.  Acest amestec de proteine si fibre ofera produselor din carne, in special carnii tocate si bucatilor de muschi integral, imbunatatirea capabilitatilor lor de absorbtie a apei, a declarat compania.

soia_2Produsul – numit SUPERB – poate spori consistenta si flexibilitatea produselor din carne si ajuta, de asemenea, produsele sa-si mentina textura, reducand totodata si timpul de gatire. Ingredientul are un continut minim de fibre si proteine de 40% si respectiv 30%, doua valori nutritionale cheie pentru consumatori, au declarat reprezentantii ADM.

” Adaugarea produsului SUPERB la portofoliul propriu de  ingrediente din fibre si proteine pozitioneaza ADM ca pe un furnizor de tipul ”one-stop-shop”, cu solutii pentru o gama larga de nevoi ale clientilor, permitand astfel, producatorilor de produse alimentare de a dezvolta produse inovatoare, eficiente si nutritive din carne “, a declarat Tim Symons, director de vanzari pe domeniul carnii si produselor din carne, pentru regiunea EMEA, la ADM.

” SUPERB nu numai ca se inscrie in trendul de a oferi consumatorilor proteine si fibre de inalta calitate, dar proprietatile sale superioare de absorbtie a apei, ajuta de asemenea, producatorii de a-si imbunatati calitatea produselor lor. “

Optimizati randamentele

soia_6SUPERB va fi lansat la Targul internationaal de prelucrare a carnii – IFFA, care are loc la Frankfurt, in Germania, in intervalul 7-12 mai. ADM a spus ca SUPERB va fi foarte util pentru produsele din carne, cum ar fi carnea tocata, carnea emulsionata si bucatile de muschi integral, pentru mai multe motive. Forma de pulbere face ca hidratarea sa se faca rapid, fiind astfel mai usor de incorporat in produsele din carne. Din punct de vedere functional, noul ingredient ajuta, de asemenea la “optimizarea randamentului de prelucrare” prin absorbtia rapida a apei si la mentinerea aromei prin retentia de apa, au aratat cei de la ADM.

ADM se descrie ca fiind unul dintre cei mai mari procesatori agricoli din lume si furnizorii de ingrediente alimentare. Compania are mai mult de 32.000 de angajati, cu clientii in peste 160 de tari. Echipa ADM va fi la standul E58 in Sala 4, la IFFA in luna mai.