Air Liquide isi extinde activitatea in Columbia

0
500

In cadrul unui contract cu Coca-Cola FEMSA, cel mai mare imbuteliator de produse Coca-Cola din lume și cea mai mare companie de băuturi din America Latina, Air Liquide, furnizorul de gaze industriale va construi si opera o noua facilitate constand dintr-o unitate de productie de dioxid de carbon si o unitate de cogenerare.

Aceasta investitie de aproximativ 40 de milioane de euro marcheaza intrarea Air Liquide pe piața gazelor industriale columbiene.

In conformitate cu termenii acordului, Air Liquide va furniza dioxid de carbon, precum și de azot, electricitate, apa refrigerate, aer comprimat și abur pentru Coca-Cola FEMSA cea mai mare unitate de imbuteliere din Columbia, situata in municipiul Tocancipa, Cundinamarca, aproximativ 40 de kilometri la nord de Bogota. Noua facilitate in Tocancipa este de asteptat sa inceapa productia comerciala la sfarsitul 2016.

Noua facilitate Air Liquide va angaja cel putin 30 de persoane. Acesta va fi amplasat in parcul industrial Permanent Free Trade Zone FEMSA. Dioxidul de carbon suplimentar produs de instalatie va fi disponibil pe piata din imprejurimi.

America Latina ofera perspective de dezvoltare pentru Air Liquide. Columbia, a patra cea mai mare economie din America Latina, arata potentialul de crestere atractiv sustinut de activitatea industriala si de productie, o economie care se extinde rapid si resurse naturale abundente. Air Liquide este bine pozitionata pentru a satisface nevoile tot mai mari din regiune, furnizarea de produse, servicii si tehnologii pentru a ajuta la imbunatatirea sigurantei industrial, eficienta si productivitatea.

Air Liquide furnizeaza, de asemenea, gaze industriale si utilitare la doua mari fabrici de imbuteliere Coca-Cola FEMSA in Brazilia, in orasele Itabirito si Jundiaí.

Michael J. Graff, Senior Vice-Presidente pentru Americi si membru al Comitetului Executiv al Air Liquide Group, a comentat: “Intrarea noastra in Columbia ofera o oportunitate majora pentru companie deoarece vom stabili prezenta noastra in aceasta piata strategica si ne vom extinde in continuare prezenta in America Latina. Suntem foarte incantati ca am ajuns la aceasta piatra de hotar in relatia noastra de lucru cu Coca-Cola FEMSA, un partener pe termen lung al Air Liquide. Asteptam cu nerabdare sa continuam acest parteneriat si sa sustinem cresterea economica a Coca-Cola FEMSA in America Latina, prin furnizarea de solutii sigure, fiabile si durabile. “