#BancaLaPiata – informatii bancare la taraba

0
19

Micii producatori, comerciantii dar si cumparatorii care se vor afla saptamana viitoare in pietele centrale din Bacau, Sibiu si Ploiesti vor primi informatii cu privire la produse si servicii bancare din partea reprezentantilor grupului Patria Bank, in cadrul unui proiect pilot lansat cu sprijinul Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania denumit  #BancaLaPiata.

“Patria Bank si Patria Credit IFN cu sprijinul AAPR lanseaza un proiect pilot curajos, #BancaLaPiata, prin care in pietele centrale din Bacau, Sibiu si Ploiesti, cele doua institutii financiare vor avea un punct de prezenta chiar printre tarabele de legume, fructe, branzeturi si alte bunatati cu care ne incanta cei care vand in piata. Astfel, in luna iunie, timp de doua saptamani, 5 zile pe saptamana, de marti si pana duminica, reprezentantii Patria vor oferi micilor producatori si comercianti din piata si magazinele din jur produse si servicii bancare, dar mai ales sfaturi si recomandari despre cum cele doua institutii financiare pot sa ii ajute sa isi creasca recoltele si mica sau mai marea lor afacere. Totodata, pentru cei care fac cumparaturi in piata, reprezentatii Patria Bank le stau la dispozite cu informatii despre credite, depozite si orice produs bancar destinat persoanelor fizice in masura sa le imbunatateasca si sa le usureze interactiunea cu banca”, se precizeaza intr-un comunicat al Patria Bank remis vineri AGERPRES.

Proiectul #BancaLaPiata vizeaza totodata si actiuni de informare in pietele din alte 21 de orase din toata tara unde reprezentantii Patria vor face vizite impreuna cu reprezentantii Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania si vor discuta cu producatorii din piata, oferindu-le informatii si facilitandu-le efectiv accesul la finantare si alte servicii bancare pentru dezvoltarea afacerilor lor agricole.

proiectePatria Bank este o banca romaneasca, listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu prezenta in 63 de orase la nivel national, prin 85 sucursale, peste 180.000 de clienti si 3,5 miliarde lei in active, fiind dedicata cresterii gradului de bancarizare in Romania si sustinerii antreprenorilor locali.

Patria Credit este o institutie financiara nebancara (IFN) specializata in finantarea agricultorilor si a microintreprinderilor, in special din mediul rural.

Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN si Patria Asset Management.