BASF creste cu 20% preturile la vitamina A

0
494

Compania internationala BASF a crescut la nivel global preturile pentru produsele sale Vitamina A cu 20%, avand efect imediat.

BASF este un producator mondial de vitamina A pentru industriile nutritiei umane si animale, precum si pentru comertul cu cosmetice.

Vitamina A este o grupa larga de compusi organici nutritionale nesaturati care include retinol, retinal, acid retinoic, multe carotenoide de provitamina A si beta-caroten. Spre deosebire de alte vitamine, vitamina A este disponibila doar printr-o productie sintetica, utilizandu-se ca materie prima.

Simon Strauch, Director al Global Marketing, BASF Human Nutrition a declarat despre ceea ce se intampla in industria de fabricatie, fapt ce a dus la aceasta crestere de pret: “Industria anticipeaza o aprovizionare mai stricta de vitamina A pe piata mondiala, in special pentru industria de Citral. Acesta este cazul pentru toate industriile consumatoare de vitamina A. Cresterea preturilor reflecta cererea globala si situatia aprovizionarii cu vitamina A pe piata”.

Citral (3,7-dimetil-2,6-octadienal), de asemenea cunoscut sub numele de lemonal, este utilizat in sinteza vitaminei A. Poate fi aplicat ca aroma, precum si pentru fortificarea uleiului de lamaie. Citral este, de asemenea, utilizat in parfumerie datorita efectului sau de citrice. In plus, are calitati antimicrobiene puternice. Acest lucru explica popularitatea industriei de citral, precum si necesitatea globala pentru vitamina A.

Reprezentantii companiei BASF afirma ca “obligatiile contractuale existente cu clientii nu vor fi afectate” de aceasta crestere de pret.