Afacerile producatorului Tuborg au crescut cu 25% in primul semestru al anului, pana la 215 mil. lei

0
261

Compania URBB, care are in portofoliu marcile Tuborg, Carlsberg, Skol, Holsten si sucurile Granini, a avut, in primele sase luni ale acestui an, afaceri de 215 milioane de lei, cu 25% mai mari decat in perioada similara a anului trecut.

Si profitul raportat de producatorul de bere a crescut pana la 8 milioane de le in primul semestru, cu 50% mai mult fata de primele sase luni ale lui 2015.
Rezultatele bune inregistrate de companie vin pe fondul reducerii TVA, a verii care nu a fost ploioasa, a cresterii turismului si a faptului ca oamenii au inceput sa iasa mai mult in oras, a explicat Shachar Shaine, presedintele URBB.

Fiindca in lunile iulie si august fabrica URBB situata in Pantelimon, judetul Ilfov, a lucrat la capacitatea maxima de productie (care se ridica la 2 milioane de hectolitri anual), presedintele URBB are in plan cresterea productiei incepand cu anul urmator.

Rezultatele financiare sunt mai bune si pentru ca exportam mai mult anul acesta. Exportul companiei a crescut cu 64% si exportam cam 10% din ceea ce producem la ora actuala. Acum 5 ani exportul nu era nici la 5% din ceea ce facem noi. Exportam atat si Granini si bere, dar mai ales bere si mai ales in tarile din regiunea noastra unde Carlsberg nu are fabrica: Albania, Macedonia, Turcia, Republica Moldova sau Bulgaria”, a mai explicat Shachar Shaine.

Producatorul berii Tuborg are o cota 8% dintr-o piata care, la nivelul anului trecut s-a ridicat la 15,8 milioane de hectolitri.