Bergenbier – peste doua sute de voluntari pentru reimpadurire

0
199

Peste doua sute de persoane, voluntari, vedete si membri ai echipelor Bergenbier, Plantam fapte bune in Romania si Ocolul Silvic Abrud RA au inceput plantarea a 50.000 de brazi in vestul Romaniei, Transilvania, pe 21 aprilie, ca parte a campaniei „Te racoresti si reimpaduresti!”.

Pe langa Bucium, Bergenbier si initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat „Plantam fapte bune in Romania” a inceput plantarea mai multor specii de conifere si in alte doua zone – Rau de Mori (jud. Hunedoara) si Sohodol (jud. Alba), urmand ca plantarea sa fie finalizata in luna mai.

In cadrul evenimentului care a avut loc sambata, 21 aprilie, voluntarii prezenti au plantat 6300 de puieti de brad alaturi de vedetele care s-au alaturat campaniei „Te racoresti si reimpaduresti!”: fostii internationali Gabi Balint si Bogdan Stelea, liderul trupei Bere Gratis, Mita Georgescu, gimnasta Catalina Ponor si actorul Florin Busuioc.

Inca de la inceputul campaniei, Bergenbier si-a invitat consumatorii sa sustina acest demers amplu de reimpadurire si i-a incurajat sa dea nume brazilor care au fost plantati, pe pagina de Facebook a brand-ului. Sute de consumatori s-au inscris ca voluntari in Echipa Nationala de Racorire, pe platforma racorimromania.ro/cubrazi, si au participat sambata, 21 aprilie, la actiunea de reimpadurire.

„Te racoresti si reimpaduresti!” este unul dintre cele mai ample proiecte de reimpadurire cu ajutorul voluntarilor din Romania, realizat de Bergenbier cu sprijinul asociatiei EcoAssist, reprezentantul legal al „Plantam fapte bune in Romania”.

„Ne-am bucurat sa vedem ca multi dintre consumatorii Bergenbier si-au dorit sa ne fie alaturi in noua misiune, aceea de a contribui, chiar si intr-o mica masura, la racoarea muntilor care a inspirat crearea berii Bergenbier. Ne dorim ca cei 50.000 de brazi pe care am inceput sa ii plantam week-end-ul trecut, la Bucium, cu ajutorul lor, sa fie un model de responsabilitate fata de mediul inconjurator. Vom continua sa ne implicam, pentru urmatorii trei ani, in toate etapele care au legatura cu mentinerea si ingrijirea zonelor reimpadurite”, a declarat Gabriela Lupas Ticu, Director de Marketing Bergenbier S.A.

„Sambata trecuta, alaturi de partenerii de la Bergenbier si Ocolul Silvic Abrud, am inceput actiunile de plantare prin care vor fi instalate culturi forestiere de conifere pe mai multe suprafete din localitatile Bucium si Sohodol (jud. Alba) si Rau de Mori (jud. Hunedoara). Ne bucura implicarea lor si a voluntarilor prezenti pentru ca reprezinta o asumare a raspunderii cu privire la necesitatea protejarii naturii si la importanta padurilor in viata noastra”, a declarat Marin Toma, presedintele Asociatiei EcoAssist, reprezentantul legal al initiativei nationale de impadurire pe baza de voluntariat „Plantam Fapte Bune in Romania”.


Despre Bergenbier S.A.
Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producatori de bere de pe piata romaneasca, activand in Romania din anul 1994. Compania opereaza in prezent o unitate de productie la Ploiesti, iar echipa numara aproximativ 700 de angajati. Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, al treilea mare producator de bere din lume.

Portofoliul companiei cuprinde marcile locale: Bergenbier – cu sortimentele Bere blonda, Bere blonda fara Alcool, ALE, Fresh Lemon si Fresh Grapefruit – si Noroc precum si marcile internationale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu. Alaturi de acestea, Bergenbier S.A. importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden, precum si berea mexicana numarul 1 in lume, Corona.

Despre Molson Coors Brewing Company
Molson Coors Brewing Company este al treilea producator de bere la nivel mondial, cu marci extraordinare care incanta consumatorii de bere din toata lumea. Portofoliul sau include marci premium, lideri de piata, precum Coors Light, Molson Canadian, Carling, Staropramen, Blue Moon si Cobra in America de Nord, Europa si Asia. Compania Molson Coors este listata in Indicele de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru America de Nord si este constant preocupata de gasirea de noi solutii pentru a maximiza impactul pozitiv asupra societatii. Pentru mai multe informatii despre Molson Coors Brewing Company, vizitati website-ul companiei: www.molsoncoors.com.

Despre „Plantam Fapte Bune in Romania”
Din 2011 si pana in prezent, 31.869 voluntari au plantat si ingrijit 664.328 de copacei pe un total de 207 hectare de terenuri publice neproductive in 22 de judete din Romania. In 2013, initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat noua distinctii din partea comunitatii. Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.