Hammond: Guvernul britanic nu exclude continuarea unor plati la bugetul UE dupa Brexit, pentru acces la piata unica

0
233

Ministrul britanic de Finante Philip Hammond a declarat ca Guvernul nu exclude posibilitatea de a efectua in continuare plati la bugetul Uniunii Europene, dupa Brexit, pentru a mentine un acces bun al exportatorilor pe piata unica, relateaza Reuters.

”Dorim sa pastram deschise toate optiunile”, a declarat Hammond reporterilor la Bruxelles, scrie News.ro.

Saptamana trecuta, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a spus ca plata accesului la piata unica este o posibilitate pentru viitorul relatiei Marii Britanii cu UE.

Intrebat despre comentariile lui Davis, Hammond a spus ca ”este ceva ce trebuie analizat, costurile si beneficiile, bazate pe interesele contribuabililor britanici”.

Duminica, ministrul de Externe Boris Johnson a declarat ca Marea Britanie ar putea contribui la anumite programe ale UE, dupa Brexit, dar ca Guvernul va redobandi controlul asupra banilor sai si nu va mai cheltui sume mari pentru Bruxelles.

Oamenii de afaceri, investitorii si parlamentarii din opozitie cer mai multa claritate referitoare la pozitia Guvernului in negocieri, inainte de a declansa procedura oficiala de iesire din Uniunea Europeana, pana la sfarsitul lunii martie.