Burger King, parteneriat pentru crearea de hamburgeri pe baza de plante

0
128

Organizatia pentru Cercetare Stiintifica si Industriala a Commonwealth (CSIRO) si Hungry Jack’s, o franciza a lantului american Burger King, si-au unit fortele in vederea producerii si comercializarii de burgeri din plante, in cadrul unui joint venture numit v2food, informeaza Agerpres.

Noul produs va avea gustul si textura carnii de vita, dar si fibre alimentare si nutrienti din plante si va fi comercializat intr-un moment de apogeu al interesului consumatorilor pentru alternative mai prietenoase cu mediu. Potrivit unui studiu al George Institute for Global Health, vanzarile burgerilor fara carne in Australia au crescut cu 289% intre anii 2010 si 2019.

CSIRO estimeaza ca industria proteinelor pe baza de plante din Australia va depasi valoarea de 6 miliarde de dolari australieni (4 miliarde de dolari americani) pana in anul 2030.

Proprietarul Hungry Jack’s, Jack Cowin, a declarat ca aceasta industrie nu ar trebui vazuta ca o amenintare la adresa industriei carnii de vita.

“Vom atrage un public diferit, care nu cumpara in prezent produse din motive de sustenabilitate”, a adaugat el.

Nick Hazell, director executiv al v2food, a declarat ca acest joint venture a aparut din necesitate, datorita cresterii consumului de carne la nivel mondial.

“Populatia este in crestere si se indreapta catre 10 miliarde, iar consumul de carne este de asemenea in crestere pe cap de locuitor. La un calcul matematic, este practic imposibil sa hranim planeta”, a spus el.