10 ani de implementare a programului de sprijin pentru educatie „Din nou la scoala”

0
292

Programul „Din nou la scoala”, initiat de Smithfield Romania in gradinitele si scolile din judetele Timis si Arad, ajunge astazi in al zecelea an de implementare. Gandit ca un demers sustinut, de lunga durata, de sprijin pentru educatie si incurajare a performantei scolare, programul a implicat deja, de-a lungul anilor, peste 30.000 de elevi din 60 de localitati timisene si aradene.

smithfield„Din nou la scoala” a devenit deja o traditie pentru elevii de diferite varste, care asteapta in fiecare an venirea voluntarilor si a caravanelor cu cadouri scolare constand in ghiozdane, echipamente sportive, puzzle-uri, carti de colorat si diverse alte rechizite. In cei 10 ani de implementare a programului, caravanele „Din nou la scoala”au parcurs mii de kilometri, iar voluntarii implicati au acumulat peste 1000 de ore de activitate.

De 10 ani, programul „Din nou la scoala” pune impreuna cu succes resurse financiare si de organizare, spiritul civic si dorinta de implicare a celor peste 80 de voluntari participanti an de an, nevoile comunitatilor din care facem parte si in care activam, deschiderea si viziunea partenerilor nostri locali – invatatori, directori, inspectori scolari, reprezentanti ai autoritatilorlocale – si, nu in ultimul rand si cel mai important lucru, bucuria copiilor de a fi intampinati mereu cu drag si sprijiniti constant in demersul lor educational. Educatia reprezinta cheia reusitei, atat in viata personala cat si in cariera si avem datoria sa transmitem acest lucru generatiilor urmatoare”, a declarat Bogdan Mihail, Presedinte Smithfield Romania.

Programul se adreseaza atat elevilor inscrisi in sistemul de invatamant prescolar, primar si gimnazial, precum si copiilor angajatilor din cadrul companiei. In aceasta editie, peste 6.000 de elevi si 400 de copii ai angajatilor s-au bucurat de cadourile primite.

din-nou-la-scoala-smithfield-3Smithfield Romania a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate si implicare sociala, fiind, printre altele: initiator al programului “Hrana pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului “Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei”, un program de analiza si monitorizare a calitatii apelor implicand elevii si studentii, initiator al programului de sprijinire a traditiilor si culturii locale “Fii unul dintre noi!”, precum si al programului de responsabilitate sociala numit ”Smithfield Friends” – program de incurajare a voluntariatului in randul angajatilor.

din-nou-la-scoala-smithfield-2Programele de responsabilitate sociala ale Smithfield au fost recunoscute local si international, voluntarii companiei fiind recompensati cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014” – pentru bune practici in materie de programe de sustenabilitate, “Diploma de excelenta” (PR Awards, 2014), precum si premiul 2 si nominalizari in cadrul galelor Romanian CSR Awards, editiile 2013, 2015 si 2016.

Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei gasiti la:
http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html
http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/