Linpac investeste milioane de euro pentru a deveni “lider inovator” pe piata ambalajelor

0
1020

Compania Linpac a anuntat o investitie de mai multe milioane de euro pentru a livra produse de ambalat din plastic eficiente din punct de vedere al costului si sustenabile, care va consolida pozitia sa de lider pe piata ambalejelor pentru alimente din Europa.

Producatorul global de solutii de ambalare PET a declarat ca va investi 8 milioane de euro, intr-un al patrulea extruder de plastic si noi facilitate de termoformare. Investitia face parte din planul de investitii de 14.3 milioane de euro al companiei cu sediul in Yorkshire in divizia sa spaniola de ambalaje.

Linpac a declarat ca instalarea celui de al patrulea extruder va spori capacitatea de productie cu aproximativ 25%. Acest lucru, sustine compania, va ajuta compania sa satisfaca cererea din partea retail-ului din intreaga Europa, care prefera ambalarea PET in locul celor din polistiren expandat si polipropilena.

Noile facilitati de termoformare ale companiei ar putea permite Linpac sa isi mareasca productia anuala de aproximativ 80 de milioane de unitati pe an – ceea ce inseamna ca s-ar produce peste 630 milioane de tavi de plastic pe an, pentru ambalare.

“Viitor sigur”

“Aceasta investitie va contribui la cresterea capacitatii, asigurarea calitatii si inovare, precum si o mai mare flexibilitate in satisfacerea nevoilor clientilor pentru produse de inalta calitate, care sa abordeze preocuparile pentru mediu”, a declarat Ricardo Cabeza, managing director al Linpac pentru sudul Europei.

“Ne mandrim cu furnizarea de solutii de ambalare fiabile, de inalta calitate, rigide si flexibile de pentru mari comercianti, ambalatori si distribuitori din intreaga lume. Aceasta investitie va asigura viitorul nostru in regiune ca lider inovator pe piata europeana de ambalare a alimentelor proaspete.”

In plus fata de 8 milioane de euro investitie in extruder si facilitate de termoformare, va mai fi o investitie suplimentara de 3,8 milioane de euro in 2017 si 2,5 milioane de euro allocate pentru 2018.