Cerere în creștere pentru ierburile aromatice organice

0
177

Cu toate că suntem în plină vară, există încă o cerere puternică pe piața plantelor medicinale și ierburilor aromatice, informează Fresh Plaza.

„În Europa Centrală și de Sud este foarte cald, în timp ce în Africa – în Kenya în special – a fost foarte rece, înregistrându-se chiar căderi de grindină și furtuni de zăpadă”, spune Willem Kea de Greenfrash din Rijnsburg.

„Crezul nostru a fost întotdeauna acela că: suntem cât mai aproape posibil și în măsura în care este necesar. Bineînțeles că încercăm să obținem produse din Olanda, Belgia și Germania, dar și noi am dezvoltat liniile noastre de producție și ditribuție în Africa, America și Orientul Mijlociu pentru a satisface cererile clienților noștri. Puteți vedea o bună evoluție a culturilor noastre în Etiopia în acest moment, de exemplu. Europa de Est este, de asemenea, pe un trend în creștere, atât în producția de plante medicinale și ierburi aromatice, cât și în consumul acestora”, spune Willem.

Ierburile organice, limitate în volum

„În prezent există o cerere foarte bună pentru arpagic. Cererea de coriandru este de asemenea ridicată în prezent, deoarece producția spaniolă încă nu a ajuns pe piață datorită căldurii, iar busuiocul este o plantă de vară foarte populară. Noi furnizăm din ce în ce mai multe feluri de ierburi aromatice, inclusiv pentru export”, spune Willem.

Greenfresh observă, de asemenea, o creștere considerabilă a cererii pentru ierburile aromatice organice.

„Comparativ cu cele obișnuite acestea sunt încă disponibile în volume limitate, dar cererea pentru ierburile aromatice organice este în creștere.”

Cocktailuri și mâncăruri mai aromate

Supermarketurile rezervă spații din ce în ce mai mari pentru ierburile aromatice și plantele medicinale și există o cerere în creștere a acestora și a firmelor de catering, pentru angosiștii pecializați, pentru a folosi aceste ierburi în ceaiuri sau cocktailuri.

„Acest lucru a determinat o creștere a cererii pentru soiuri speciale de mentă, flori comestibile, lavandă, lămâie și verbena. Este interesant că prezentarea mâncării a devenit din ce în ce mai importantă, dar și mai aromată. Din ce în ce mai des, alături de felul princial găsim un frumos buchet de flori și arome de salvie și cimbru.”


Sunteți producător de preparate din carne, ori de ready-meal? Cei mai importanți furnizori de ingrediente vă vor prezenta inovațiile cu care vă puteți îmbunătăți produsul! În contextul economic actual dificil, adaptarea portofoliului de produse la cerințele pieței este o imperativă pe care trebuie să o luați în considerare! Fie că doriți să vă faceți produsele mai funcționale, fie că vreți să aderați la fenomenul „clean label”, INGREDIENTS SHOW (6 – 7 septembrie, Sovata) este evenimentul pe care nu trebuie să îl ratați.

Program și taxe de participare găsiți aici.