Certificarea durabilă: Rainforest Alliance și UTZ fuzionează

0

Rainforest Alliance și UTZ, două dintre cele mai mari organisme de certificare durabilă, au anunțat fuziunea lor care va avea loc în cursul acestui an, potrivit Process Alimentaire.

Cele două entități vor fuziona pentru a-și spori importanța câștiga în greutate pe plan internațional și de a crea un standard de certificare pentru sectorul agricol, care va lua în considerare atât aspectele de mediu, cât și aspectele sociale.

Noua organizație va folosi numele Rainforest Alliance. Han de Groot, actualul CEO al UTZ, va fi directorul general al Rainforest Alliance. Nigel Sizer, actualul președinte al Rainforest Alliance, va conduce programul „de sensibilizare cu privire la mediu și mijloacele de subzistență”.

„Sarcinile noastre sunt foarte asemănătoare: colaborarea cu fermierii și comunitățile pentru a proteja mediul natural și de a ajuta la atenuarea efectelor schimbărilor climatice la scară globală”, spune Nigel Sizer. În plus, „viitoarea organizare Rainforest va avea o acoperire mai extinsă și o voce mai puternică care ne va permite să protejăm mai bine mediul natural și de a ușura sarcina pentru fermieri, întreprinderi și consumatori, pentru a face mai multe alegeri responsabile”, a spus Han Groot.

Pentru industrie și producători, aceasta oportunitate le oferă posibilitatea de a-și simplifica procedurile și de a evita o sarcină administrativă dublă, timpul și bani astfel economisite putând fi apoi reinvestite în inițiative, mai durabile.