Coca-Cola face publice rezultatele financiare pentru intreg anul 2015

0
626

Rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru si intregul an 2015 au fost facute publice de catre The Coca-Cola Co. cu sediul in Atalanta. Rezultatele financiare pe tot anul trecut arata un venit net mai mic cu 4 procente in timp ce veniturile organice au crescut cu 4%.

Veniturile nete raportate si veniturile organice au scazut cu 8% si, respectiv, 1%, in ultimul trimestru in primul rand din cauza impactului a sase zile mai putin in calendarul de raportare, raporteaza reprezentantii companiei.

In ceea ce priveste volumul global, Coca-Cola Co. a raportat ca a crescut cu 3% pentru trimestru si 2% pentru intregul an.

De asemenea, reprezentantii au precizat ca compania ramane angajata in initiativa de productivitate de 3 miliarde de dolari anuntata anterior, precum si planurile de refranchising accelerate. Avand in vedere progresele pe care le-a realizat pana in prezent, The Coca-Cola Co. accelereaza planurile sale de refrancizare din America de Nord si se angajeaza sa refrancizeze 100% din companiile sale de imbuteliere din America de Nord, pana la sfarsitul anului 2017, inclusiv toate unitatile sale de imbuteliere la rece, specifica raportul.

Reprezentantii companiei au anuntat, de asemenea, ca, in China, compania a intentioneaza sa refrancizeze toate operatiunile de imbuteliere detinute de companie cu partenerii existenti China Foods Limited, parte a COFCO Limited si Swire Beverage Holdings Limited.

Muhtar Kent, presedinte si CEO al The Coca-Cola Co., a facut urmatoarea declaratie: “. La sfarsitul anului 2014, ne-am stabilit un plan clar de cinci puncte pentru a revigora cresterea economica si cresterea profitabilitatii in 2015, un an de tranzitie, in ciuda unui mediu macroeconomic global din ce in ce mai provocator. Realizarile noastre din al patrulea trimestru au fost o dovada a actiunii pe care am intreprins-o in timp ce societatea a continuat sa livreze pret solid si crestere de volum pe unitate, culminand cu 4% crestere a veniturilor organice pentru intregul an. Foarte important, aceasta crestere de top-line a fost condusa de piata noastra de varf din America de Nord, care a inregistrat performante puternice annual in ultimii trei ani.