Coca-Cola HBC isi extinde capacitatea de productie la fabrica din Serbia

0
1113

Compania Coca-Cola HBC, al doilea cel mai mare imbuteliator al bauturilor Coca-Cola la nivel mondial, a investit patru milioane de euro in dezvoltarea unei noi linii de imbuteliere a sucurilor de fructe in unitatea de productie din Zemun (Serbia).

Scopul acestei noi linii de imbuteliere este cresterea vanzarilor brandului de bauturi racoritoare din fructe Next in regiune si odata cu inaugurarea noii linii de imbuteliere, unitatea de productie din Zemun va deveni un centru regional care va deservi mai multe tari, informeaza presa din Serbia.

In prezent, Coca-Cola HBC Serbia se ocupa de distributii in tari precum Macedonia, Croatia, Bulgaria, Malta si Ungaria, urmand sa produca bauturi si pentru Muntenegru, Bosnia si Hertegovina si Ungaria. Capacitatea anuala a fabricii din Zemun, Serbia este de 92 de milioane de litri de bauturi racoritoare. De altfel, pe langa investitiile in realizarea noii linii de imbuteliere, compania a mai alocat un buget de aproximativ 3 milioane de euro in modernizarea unitatii de productie.

Investitiile Coca-Cola HBC intr-o noua linie de imbuteliere vin la aprox. doi ani de la inaugurarea unitatii de imbuteliere a sucurilor de fructe Cappy Pulpy din Ploiesti, unde valoarea totala a investitiei a fost de 22 de milioane de euro, Coca-Cola transformand fabrica din Ploiesti in hub regional de export. In tara noastra, Coca-Cola HBC a realizat afaceri de peste 400 de milioane de euro si este cel mai mare exportator local de bauturi racoritoare.

Coca-Cola HBC Romania si-a inceput operatiunile in Romania in anul 1991.

In portofoliul Coca-Cola HBC sunt urmatoarele bauturi non-alcoolice:
– marci principale: Coca-Cola, Fanta si Sprite
– marci locale, precum apele minerale naturale Dorna, Dorna Izvorul Alb si Poiana Negri
– marci brevetate de alte companii, precum Nestea si Illy.

Compania detine in Romania fabrica din Ploiesti si alte doua unitati de productie in Timisoara si Vatra Dornei.