Agricover Credit IFN se imprumuta de la BCR pentru creditarea fermierilor

0
304

Agricover Credit IFN, compania specializata in finantari pentru sectorul agricol a grupului Agricover, controlata de omul de afaceri iranian Jabar Kanani, contracteaza de la Banca Comerciala Romana (BCR) o facilitate de credit de tip revolving de 52 milioane de lei (aproape 12 milioane euro) pe o perioada de un an, potrivit News.ro.

Compania va putea trage fonduri din linia de credit in limita sumei aprobate, care se reinnoiește dupa rambursarea fondurilor utilizate, pe durata agreata, de un an.

Agricover Credit va garanta imprumutul cu ipoteca asupra conturilor deschise la BCR și cu creantele clientilor rezultate din contractele de finantare. In plus, firma Agricover va emite o garantie pentru acoperirea tuturor costurilor cu debitele principale, comisioanele și dobânzile aferente.

Compania de finantare a fermierilor, condusa de fostul șef al Bancii Transilvania, Robert Rekkers, a mai atras in august un imprumut de 15 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea IMM-urilor cu proiecte de dimensiuni reduse in agricultura.

Agricover2Acesta a fost primul acord incheiat in România in cadrul Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investitii pentru Europa, lansat de Comisia Juncker.

Agricover Credit, controlata de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani stabilit in România dupa anul 1990, a acordat in prima jumatate a anului credite in valoare de 316 milioane de lei (71 milioane euro), cu 15% mai mult decât in aceeași perioada a anului trecut, realizând un profit in creștere cu 42%, de 14,55 milioane de lei (circa 3,3 milioane euro).

Capitalurile proprii ale companiei erau cu 18% mai mari, ajungând la 139,3 milioane lei, cu o rata de adecvare a capitalului de 21%.

Numarul clientilor cu credite in sold a urcat cu 13%, la peste 1.800 de fermieri.