Consortiu olandez pentru alimente cu mai multe proteine

0

Nizo Food Research, Royal Friesland Campina, SONAC si Ruitenberg Ingredients au anuntat crearea unui consortiu pentru a dezvolta alimente bogate in proteine.

Nizo Food Research, Royal Friesland Campina, Sonac si Ruitenberg Ingredients isi unesc fortele intr-un consortiu numit TAPAS pentru a dezvolta alimente bogate in proteine. Aceste companii, cu sediul in Olanda, raspund cererii in crestere la nivel mondial pentru alimente bogate in proteine.

proteine2Populatia globala este in expansiune si cererea mondiala de alimente bogate in proteine este in crestere. Proteinele sunt esentiale intr-o dieta echilibrata, sanatoasa. In plus, diferite tipuri de consumatori, cum ar fi persoanele in varsta, pacientii din spitale si sportivii, au nevoie de o hrana care sa fie deosebit de bogata in proteine. Aceste nevoi pot fi asigurate prin combinarea proteinelor pe baza de plante si animale si prin utilizarea mai eficienta a proteinelor disponibile. Consortiul TAPAS va dezvolta solutii inovatoare in acest scop.

Cele patru companii isi vor aduce fiecare cunostintele si expertiza din propriile domenii. Nizo Food Research are cunostinte aprofundate despre proteine si despre interactiunile dintre produse si procese. Expertiza produselor lactate va veni de la Royal FrieslandCampina, care are mai multe unitati de productie in Gelderland si Overijssel si un centru de inovatie in Wageningen.

proteine4Ruitenberg va aduce cunostintele sale din domeniul proteinelor pe baza de plante pentru productia vegetariana, si SONAC va contribui cu expertiza sa in domeniul proteinelor functionale – dezvoltate pe subprodusele de origine animala – pentru industria carnii. Partenerii se asteapta ca in urma colaborarii lor sa poata accelera dezvoltarea de produse alimentare si de a reduce timpul de la concept si pana la prezenta lor pe piata.

Consortiul TAPAS este sustinut financiar de “Operationeel Programma Oost-Nederland” (Programul Operational Est-Olanda), un program comun al provinciilor Overijssel si Gelderland, al oraselor Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Deventer, Zutphen si Arnhem-Nijmegen, si al retelelor regionale in Twente si The Valley. Programul se refera la activitatile care sunt co-finantate de Fondul European de Dezvoltare Regionala.