Doi specialisti in siguranta alimentara, NSF International si Euro Consultants, hotarati sa-si uneasca fortele

0
1210
euroconsultants1

O strategie care va permite ambelor companii sa-si extinda gama serviciilor pe pietele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa

Potrivit unui comunicat de presa trimis pe adresa redactiei noastre, ANN ARBOR, Mich., SUA si WAVRE, Belgia – NSF International, o organizatie internationala cu peste 70 de ani de experienta in audit, training si consultanta in sectorul sigurantei alimentare, achizitioneaza Euro Consultants Group (ECG), o companie prestatoare de servicii cu sediul in Wavre (Belgia), specializata, de asemenea, in siguranta si calitatea alimentelor.

 ECG, fondat in 1990, promoveaza conceptul de One-Stop Shop, precum si pachete de servicii personalizate, adaptate nevoilor clientilor, in cadrul prestatiilor sale din Europa, Africa si Orientul Mijlociu, efectuate prin intermediul a 14 filiale in 9 tari : Belgia, Franta, Tunisia, Bulgaria, Romania, Canada, Maroc, Polonia si Coasta de Fildes. NSF International si ECG dau dovada de acelasi angajament in ceea ce priveste siguranta alimentara, in materie de training, audit si consultanta . Gratie acestui fapt, astazi, companiile se bucura de o reputatie demna de acest nume in universal agro-alimentar.

Avantajele fuziunii pentru clientii NSF International si Euro Consultants Group

NSF International va fi capabil sa propuna servicii de consultanta, training, audit, certificare si suport clienti in materie de siguranta alimentara inclusiv in zona EMEA. Aceste servicii se adreseaza in special producatorilor de orice tip si marime, industriilor, societatilor de catering, HORECA, retail, institutiilor europene si internationale. Clientii ECG vor avea astfel acces la numeroasele servicii oferite de catre NSF International, sustinand intreprinderile din sectorul agroalimentar in a-si proteja clientii si marcile lor. Divizia Alimentara Internationala a NSF presteaza in peste 160 de tari expertiza si servicii acreditate, tuturor actorilor din lantul de aprovizionare, printre care agricultura, industria alimentara, bunastarea animalelor, lanturile de distributie, industria produselor lactate, vanzarea cu amanuntul si restaurantele, fara a ignora si programele de informatice de gestiune a calitatii.

Prestatiile ECG cuprind :

Consultata si monitorizare : consiliere in legislatie, dezvoltare strategica, management de sisteme si de resurse umane
Cercetari : Pozitionare strategica, potential comercial, studii de fezabilitate, pozitionarea fata de concurenti, benchmarking, satisfactia clientului si cercetari de piata
Audit si control : Auditarea sistemelor de management a calitatii (ISO, EFQM), audituri de igiena, siguranta alimentara, autocontrol (BRC, IFS, ISO 22000, SAC) si de diagnosticare (tematici specifice)
Cursuri de formare si consiliere : Managementul schimbarii si imbunatatirea competentelor
Asistenta operationala pentru misiuni de durata scurta-medie-lunga: Servicii externalizate (managementul reclamatiilor, analiza senzoriala, dezvoltarea produselor si management de proiect)
Finantarea proiectului : Suport in adaptarea necesitatilor de finantare ale organismelor private la cerintele furnizorilor de fonduri pentru a garanta faptul ca proiectele private corespund asteptarilor
Suport in cooperare la dezvoltare finantata de furnizorii de fonduri : Siguranta alimentara, accesul la piete si finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM)

Fuziunea Euro Consultants Group (ECG) cu Divizia Alimentara Internationala a NSF International ne permite extinderea catre zona EMEA a serviciilor noastre de consultanta,de audit si de formare, care sunt destinate clientilor din sectorul vazarilor cu amanuntul la nivel multinational, serviciilor alimentare si de alimentatie publica , ” a declarat Tom Chestnut, vice-presedintele director al Diviziei Alimentare Internationale NSF International.

“ECG poseda o retea stabila de consultanti experimentati, si in acelasi timp, o reputatie solida atat in gama de servicii alimentare la nivel industrial cat si la cel mai inalt nivel institutional. Noi apreciem reputatia de incredere, expertiza tehnica si suportul operational pe care ECG le aduce NSF International, pe langa competentele sale in materie de cercetare, training si monitorizare pentru imbunatatirea sigurantei si calitatii alimentelor. ”

patogeni

“Aceasta fuziune este o ocazie exceptionala de a pune la dispozitia clientilot nostri din Europa, Africa si Orientul Mijlociu analize, cursuri de formare si servicii educative mai vaste, cat si programele informatice avansate ale Diviziei Alimentare Mondiale NSF International, dedicate sigurantei alimentare a lantului de productie si de management al calitatii,” a declarat Jean-Jacques Adam, fondatorul si presedintele ECG. “Noi suntem mandri sa facem parte din NSF International deoarece noi consideram ca ei impartasesc valorile si pasiunea noastra. Aceasta fuziune prezinta avantaje considerabile pentru clientii nostri, actuali si viitori. Ea ofera, de asemenea, noi posibilitati de crestere profesionala pentru angajatii nostri. ”
Fuziunea se va finaliza in primavara anului 2016. Informatii mai detaliate vor fi disponibile la acel moment.

Pentru mai multe informatii, contactati Serban Teodoresco, Directorul General International al Grupului Tehnic si de Consultanta NSF International, la adresa urmatoare steodorescu@nsf.org sau la +1-514-457-7029 ; sau Dan Fone, Directorul pentru Dezvoltare Internationala a Activitatilor de Securitate Alimentara, la adresa urmatoare dfone@nsf.org sau la +1-734-214-6241.

Nota editorului: Pentru orice intrebare, contactati pentru Statele Unite : Liz Nowland-Margolis, Responsabil Relatii Publice, la adresa urmatoare media@nsf.org sau la +1 734-418-6624 si pentru Europa: Candice Adam, Responsabil Relatii Publice, la adresa urmatoare c.adam@euroconsultants.be sau la +32-496-620810.

Aflati mai multe despre Euro Consultants Group si Euro Consultants Romania www.euroconsultants-group.com/en/

Euro Consultants Group a fost fondat in 1990 in Wavre (Belgia). Astazi, ECG presteaza o gama completa de servicii in domeniile de siguranta, calitate si consultanta alimentara. De asemenea, el sustine intreprinderile mici si mijlocii (IMM) si intreprinderile B2B si B2I in sectorul industriei alimentare de a obtine fonduri si a patrunde pe piata. Pentru intreprinderile B2B, ECG este specializat in consiliere de management pentru imbunatatirea eficientei industriilor alimentare, a distribuitorilor si a unitatilor de alimentatie publica. ECG este un partener complet integrat la toate etapele de dezvoltare si optimizare, in acestea fiind inclusa si calitatea, productia, cercetarea si dezvoltarea, comercializarea si serviciul post vanzare. In plus, el ofera servicii de consiliere, training, audit, asistenta operationala, analize de laborator, managementul reclamatiilor si de cercetare. Pentru intreprinderile B2I, ECG ofera un spectru larg de activitati de suport la dezvoltare, finantat de furnizori de fonduri importanti.

In cazul in care participa la proiecte de dezvoltare si ofera asistenta tehnica, ECG poate conta pe specialistii interni (nutritionisti, medici veterinari, ingineri agronomi, medici, etc.) pe langa echipa de directori de proiect si de suport tehnic. Gratie cunostintelor sale aprofundate in aceste doua tipuri de intreprinderi, ECG are o experienta considerabila in identificarea oportunitatilor de finantare pentru actorii din piata. Incepand din 2015, ECG colaboreaza in cadrul unui parteneriat strategic cu « Belgian Bankers Academy ».

Filiala romana a grupului, Euro Consultants Romania, a fost infiintata in iulie 2014 si ofera aceleasi pachete de servicii ca si grupul belgian din care face parte. Euro Consultants Romania este deja partener al retailer-ilor prezenti pe piata din Romania, precum si al companiilor active in industria alimentara.

Euro Consultants Romania ofera partenerilor sai o paleta vasta de servicii :
• Asistenta tehnica in dezvoltarea produselor de marca proprie
• Consiliere in legislatia privind siguranta alimentara, etichetarea produselor alimentare, produselor cosmetice si produselor non-alimentare
• Analiza senzoriala a produselor alimentare, analiza produselor cosmetice
• Consiliere si asistenta in etichetarea produselor alimentare, cosmeticelor, detergentilor si produselor non-alimentare
• Audit specializat in sectorul retail si cel hotelier, precum si in restaurante

Aflati mai multe despre NSF International www.nsf.org

NSF International este o organizatie internationala independenta fondata in 1944 care redacteaza norme, analize si certifica produse pentru industria alimentara, printre care apa si bunurile de consum, in scopul reducerii riscurilor pentru sanatatea publica si de a proteja mediul inconjurator (nsf.org). NSF International este astazi o Organizatie de Sanatate Panamericana/ Centru de Colaborare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Siguranta Alimentara, Calitatea Apei si Mediului Interior. Divizia Alimentara Internationala a NSF furnizeaza expertiza si servicii acreditate de-a lungul tuturor sectoarelor din lantul de aprovizionare, inclusiv agricultura, industria alimentara, bunastarea animalelor, procesarea si distributia produselor lactate, fructele de mare, programele informatice de management a calitatii, vanzarea cu amanuntul si unitatile de alimentatie publica. Sunt incluse in serviciile propuse : GFSI, echipamente destinate industriei alimentare si certificarea compusilor nealimentari, validarea si inspectia HACCP, controlul si certificarea etichetelor, analizele ADN si ale ambalajelor, dezvoltarea produselor si certificarea produselor alimentare ecologice de catre QAI (Quality Assurance International). NSF propune de asemenea audituri, consiliere si cursuri de formare specializate.