DSM extinde capacitatea de producție pentru Akulon XS

0
517

Compania Royal DSM își extinde capacitatea de producție pentru Akulon XS la fabrica sa din Emmen, Olanda, termenul de finalizare fiind prima parte a anului 2016.

 

Extinderea va satisface cererea de Akulon XS, o poliamidă creată special pentru filme folosite în ambalarea flexibilă a produselor alimentare.

“Cererea pentru filme barieră pentru ambalajele flexibile create pentru produsele alimentare flexibile continuă să crească ca răspuns la nevoia tot mai mare de a reduce risipa de alimente și de a asigura un termen mai mare de viață la raft”, a declarat Danilo Fioravante, director de afaceri la nivel mondial pentru Akulon, Novamid, EcoPaXX, DSM.

Aceasta ultima extindere a producției de Akulon XS ajută în abordarea acestei cereri și stă la baza angajamentului nostru de a dezvolta soluții durabile pentru industrie și societate.

Proprietățile de barieră și rezistența mecanică ale ambalajelor PA6 convenționale sunt utilizate pentru filmele flexibile în ambalarea produselor alimentare, dar, viteza mare de cristalizare poate fi restrictivă.

Procesatorii trebuie să facă compromisuri asupra productivității, sau să amestece cu poliamidă amorfă sau copolimeri poliamidă, reducând eficiența costurilor și proprietăților.

Polimerul Akulon XS din portofoiul companiei DSM rezolvă problema, deoarece cristalizează mai lent decât convenționalele PA6, oferind procesatorilor performanță și productivitate crescută fără a fi nevoie de amestecuri mai scumpe de polimeri.

Acest lucru face mai ușoară și mai rentabilă pentru procesatori ambalarea flexibilă a produselor alimentare păstrând în acelasși timp proprietățile de rezistență ale poliamidei 6.

DSM Nutritional Products Romania este parte a companiei multinationale DSM, cu sediul in Olanda.

Aproape 25.000 de oameni lucreaza pentru DSM si contribuie la atingerea unei cifre de afaceri anuale de pana la 10 miliarde de EURO.

Divizia din care face parte DSM Nutritional Products Romania este urmașa diviziei de vitamine Hoffmann La Roche din Elvetia, grupul activând pe domeniul nutritie la nivel global.

lapte1

Devizia clusterului de nutritie DSM este ”Produse Globale Solutii Locale” si din octombrie 2011 acesta oferă solutii pentru clientii din Romania (fabrici de furaje, integratori si fermieri), in sprijinul performantei intr-un mediu dinamic si schimbator la nivel local si global.