DSM lanseaza YolkFan si noul ghid pentru pigmentarea galbenusului de ou

0
525

DSM au lansat noul ghid pentru pigmentarea galbenusului de ou si adaugarea unei culori noi la YolkFan.

YolkFan reprezinta o modalitate simpla de masurare a culorii galbenusului, iar adaugarea unei noi culori va ajuta producatorii sa acopere cererea consumatorilor pentru galbenus de ou puternic pigmentat pe piete precum Japonia si Orientul Mijlociu.

YolkFan a fost dezvoltat din DSM Yolk Color Fan; continand cele 15 culori originale, adaugand o a 16-a nuanta mai puternica. YolkFan este un instrument ieftin si usor de utilizat atunci cand se testeaza culoarea unui galbenus iar noua nuanta reflecta tendinta spre o culoare a galbenusului de ou mai puternica in mai multe piete. Noile teste digitale pentru galbenusul de ou folosesc acum YolkFan ca standard de calibrare.

Legatura dintre ouale pigmentate provenite de la gaini sanatoase este recunoscuta pe scara larga si, in consecinta, consumatorii au inceput sa ceara o nuanta mai profunda a culorii galbenusului. O culoare a galbenusului mai stralucitoare poate fi considerata un indicator al starii bune de sanatate si a unui efectiv performant, astfel incat este necesara testarea culorii galbenusului in mod efficient. Pentru a produce YolkFan, galbenusurile au fost evaluate senzorial, optic si chimic, iar nuanta perfecta a fost selectata de catre o echipa de oameni de stiinta.

Dr. David Nickell, VP Marketing Global DSM Animal Nutrition & Health, a declarat: “Dupa doi ani de munca si de re-creare a intregii game de culori a galbenusului de ou, suntem foarte mandri sa va prezentam noul ghid si recomandari pentru o a 16-a nuanta de galbenus. Aceasta dezvoltare va fi fundamentala pentru protejarea investitiei producatorilor de oua precum si pentru clientii lor din intreaga lume.

Compania DSM Animal Nutrition & Health furnizeaza aditivi pentru hrana animalelor, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de vitamine, carotenoide, eubiotice si enzime furajere pentru industria hranei pentru animale.