Ecopack Ghimbav a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de circa 116 mil. lei

0
433
cec bank

Ecopack Ghimbav (AMCP), producatorul de amba­laje din carton controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, a incheiat anul 2015 cu afaceri totale de circa 116 mil. lei (26 mil. euro), mai mult cu 6,5% fata de anul precedent, pe fondul unei evolutii pozitive a pietei de profil.

In 2014 compania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 108,8 mil. lei (24,5 mil. euro), un castig net de 6,4 mil. lei (1,4 mil. euro) si un numar mediu de 200 de angajati, conform site-ului Ministerului Finantelor, informeaza ZF.

Remus Craciun, general manager al Ecopack a declarat:

„Productia de carton ondulat si ambalaje a crescut anul trecut in Romania, inregistrandu-se cea mai mare crestere procentuala dintre tarile europene, bazata pe cererea la export. Anul 2016 pare a fi un an bun, de mentinere a cresterii, care speram sa fie tot de doua cifre procentuale“.

Ecopack si Ecopaper sunt printre cei mai vechi producatori de ambalaje si hartie din Romania,  fiind infiintata acum aproape un secol, in 1921.

Cele doua fabrici au impus prin produsele sale, noi standarde de calitate urmare a investitiilor in cele mai noi tehnologii productive. Consecinta a fost recunoasterea interna si internationala, deschizand piete externe de desfacere pentru produsele cu titlul „Fabricat in Romania”.

Ecopaper si filiala sa Repap sunt implicate in reciclarea a mai mult de jumatate din maculatura totala de carton colectata in Romania.