Investitii de 6 milioane € pentru modernizare

0
416

Procesatorul roman de carne Caroli Foods Group va investi 6 milioane € pentru a-si moderniza capacitatile de productie, logistica si capabilitatile IT ale fabricii din Pitesti, potrivit reprezentantilor companiei.

Planurile de investitii ale Caroli sunt legate de rezultatele financiare imbunatatite ale companiei pentru acest an.

Vanzarile in crestere
In prima jumatate a anului 2016, Caroli a inregistrat venituri de 229 milioane RON (51 milioane €), o crestere de 34% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor obtinute cotidianul de afaceri local, Ziarul Financiar. In primele sase luni ale anului 2016, Caroli a reusit sa raporteze un profit net de 8,8 milioane RON (2 milioane €), o crestere robusta de 122% comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2015. Anul trecut, procesatorul de carne a raportat vanzari de 400 milioane RON (89 milioane €), ceea ce a reprezentat o crestere cu 15% in comparatie cu vanzarile sale pentru 2014.

Noi investitii
Vanzarile mai mari ale Caroli din acest an au permis companiei sa-si realizeze strategia de investitii, au explicat reprezentantii companiei. “In acest an, vom aloca aproximativ 6 milioane € pentru investitii,” a declarat Khaled el Solh, directorul executiv si actionarul majoritar al Caroli.

Compania declara ca este cel mai mare jucator din Romania pe segmentul procesarii carnii, cu o cota de piata de 21%. Vanzarile de carne procesata din Romania sunt estimate la un total de aproximativ 160.000 de tone (t) pe an, din care productia anuala a Caroli, ajunge la aproximativ 33.600t. Gama de produse a firmei include jambon, pateuri, salam, carnati, sunca, crenvursti si alte produse prelucrate din carne de porc, carne de pasare si carne de vita. Compania sustine si faptul ca este lider pe piata romaneasca de mezeluri, cu mai mult de 200 de produse in portofoliu. Caroli isi vinde productia sub marcile Caroli, Campofrio, Maestro, Primo si Sissi. Compania furnizeaza, de asemenea, o mare parte din productia sa catre un numar de lanturi de retail straine, care opereaza pe piata romaneasca. Printre acestea se numara Metro, Selgros Cash & Carry, Carrefour, Auchan, Real, Billa, Kaufland si Mega Image.

Infiintata in 1994 si avand sediul la Bucuresti, Caroli si-a construit o fabrica de prelucrare a carnii in Bucuresti, inainte de a fi achizitionat fabrica din Pitesti. Directorul executiv al companiei nascut in Liban controleaz Caroli prin intermediul firmei sale de familie, El Solh, ce detine 51% din actiunile procesatorului de carne romaneasca, in timp ce grupul Campofrio din Spania detine restul de 49%.

Cu sediul in capitala Spaniei, Madrid, Campofrio are venituri anuale de 1,9 miliarde €, si vinde circa 400.000t de carne pe an. In 2010, Caroli si grupul spaniol au semnat un acord de joint venture cu scopul de a moderniza capacitatea de productie a procesatorului roman de carne si de a-si extinde piata de desfacere in tarile din sud-estul Europei. Extindere in afara granitelor Romaniei a inclus realizarea de exporturi pe piete, precum Bulgaria, Moldova, Serbia, Ucraina si Turcia. Campofrio detine filiale in Spania, Italia, Portugalia, Germania, Belgia, Franta, Olanda si SUA.

Fabrica de prelucrare a carnii din Pitesti detine certificari ISO 9001, HACCP si IFS, conform datelor furnizate de la Caroli. In plus, in afara capacitatilor de productie, Caroli, detine si sase spatii de depozitare in Constanta, Bacau, Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca si Bucuresti.