Kaufland Romania sprijina programul “Alege Oaia” si devine hipermarketul cu cel mai extins sortiment de carne de oaie romaneasca

0
86

Bucuresti, 27 aprilie 2018 – Incepand de astazi, Kaufland Romania devine primul punct de desfacere in care Cooperativa Agricola ,,Tara Mea” si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale implementeaza programul Alege Oaia, preluand astfel carnea de oaie autentic romaneasca provenita de la fermierii asociati in proiect – si care reprezinta 93% din productia totala interna a tarii.

Prin sustinerea programului Alege Oaia, Kaufland isi reconfirma rolul de partener al producatorilor romani si isi manifesta deschiderea fata de initiativele care faciliteaza accesul produselor autohtone in magazine si sustin dezvoltarea agriculturii locale.

Astfel, Kaufland Romania devine hipermarketul care va oferi cel mai extins sortiment de carne de oaie romaneasca de pe piata, listand 12 produse marca ,,Tara Mea” datorita programului, dintre care 9 piese transate si 3 preparate din carne de oaie, disponibile in vitrina cu autoservire.

Sortimentul este introdus treptat la raft si este disponibil in 78 de magazine din reteaua Kaufland Romania.

Programul Alege Oaia integreaza 93% din productia romaneasca de carne de oaie, Coooperativa ,,Tara Mea” semnand un parteneriat cu toate cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania, care vor livra carne romaneasca in magazinele Kaufland Romania.

Volumul de carne de oaie romaneasca ce va fi livrat de Cooperativa in hipermarketuri ajunge pe parcursul unui an la o valoare de 9 milioane de euro.

,,Ne-am asumat un angajament de a sustine producatorii locali si agricultura romaneasca si iata ca la doar cateva zile dupa lansarea „Raftului Romanesc” in magazine, ca parte a primului program national pentru carne de porc romaneasca, venim cu noi demersuri pentru sustinerea accesului la carnea de oaie romaneasca.

Am extins sortimentul local de preparate din carne de oaie disponibil in magazine, cu 12 variante de produse care provin de la fermierii din Cooperativa Agricola „Tara Mea”.

Vrem sa demonstram ca se poate sa avem produse romanesti, de calitate, pe rafturile hipermarketurilor, iar fermierii locali sunt parteneri cu care putem gasi solutii. Aceasta este o misiune permanenta pentru noi, cu atat mai mult cu cat politica de achizitii a companiei Kaufland din orice tara este de a colabora cu prioritate cu producatori locali”, declara Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.

Programul Alege Oaia este coordonat de Coooperativa ,,Tara Mea”, care se va ocupa de procesul de sacrificare, transare, ambalare si livrare catre hipermarketuri.


Despre Kaufland Romania
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine in 7 tari si o retea de 119 magazine in Romania. In 2017, Kaufland Romania a primit pentru a doua oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate – pret de pe piata locala.

Kaufland detine si distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Strategia noastra are ca scop indeplinirea dorintele clientilor cu accent pe garantiile si serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate si, bineinteles, preturi atractive