Magazinul viitorului, inaugurat de Metro in Franta

0
720

Metro a inaugurat la sfarsitul anului trecut “magazinul viitorului” in Franta, in localitatea Venelles care foloseste dispozitive ibeacon, self-scanning, borne interactive. Magazinul este un proiect pilot in care retailerul german si-a propus sa testeze magazinul viitorului.

”Este un proiect pilot, ambitios, care sparge tiparele”, declara directorul magazinului. Noul concept vine cu cateva detalii prin care se diferentiaza complet de celelalte unitati pe care Metro le opereaza in regiune. Dezvoltarea noului magazin a durat un an, insa reprezentantii companiei se declara foarte multumiti de rezultat.

Alexandre Vasquez, directorul magazinului a declarat ca digitalizarea permite acelei categorii de client sa castige timp, sa fie aproape de ei, sa le afle nevoile si la final sa vina in intampinarea lor.

Totdata, conceptul noului magazine este unul sustenabil si este primul din regiune care se adreseaza exclusive profesionistilor din sectorul gastronomic, in Franta mai existand doar doua astfel de magazine.

Cele 60 de dispozitive ibeacon emit semnale catre utilizatorii de smartphone-uri prezenti in magazin, aratandu-le acestora diverse oferte promotionale cum pot beneficia de un traseu ghidat prin magazin in functie de lista de cumpărături. Plus ca prin intermediul acestor dispositive, retailerul le poate face o oferta personalizata. Magazinul mai este dotat cu dispzitive self-scaning prin care clientii isi pot scana singuri produsele.

In plus fata de implementarea unor tehnologii inovative, Metro ofera in noul magazine si o sortimentatie premium. Magazinul arata ca o piata traditionala, unde accentul este desigur pe produsele proaspete.

Desi reprezinta un cost suplimentar pentru noi, am ales ca produsele proaspete sa reprezinte circa 65% din întreaga gama de produse. In plus punem la dispozitia clientilor peste 550 de produse locale puse la loc de cinste in fiecare raion”, a explicat Vasquez.

Cuvintele care descriu noul proiect sunt ”gourmet” si ”premium”, deoarece atunci cand a fost gandita sortimentatia magazinului, reprezentantii companiei au vrut sa le asigure clientilor magazinului produse atent selectionate.