Dow Chemical, tinteste sectorul carnii din Europa

0

Compania Dow Chemical Company (Dow) a promis sa fie “mai activa” in sectorul carnii din Europa dupa finalizarea unei expansiuni de a dubla linia de produse pentru alimente Methocel MX.

Produsele Methocel sunt folosite ca agenti de ingrosare si agenti de legare pentru a ajuta alimentele sa iti mentina forma si textura de la etapa de productie la consum.

In mod normal, ingredientul este folosit in produse de patiserie, produse de cofetarie și deserturi congelate, dar au devenit din ce in ce mai populare pe piata carnii, sustin reprezentatii corporatiei din domeniul chimic, compania Dow.

Produsele Methocel pot fi utilizate de catre producatorii de carne pentru a imbunatatii calitatea si costul eficientei productiei de carne. Prin imitarea functionalitatii structural a carnii, producatorii sunt in masura sa creeze produse din carne care reduc grasimea de pana la 60% in acelasi timp optimizand costurile fara a compromite gustul, textura sau aspectul.

Segmente cu crestere rapida

“Aceasta ofera industriei carnii alta optiune in dezvoltarea de noi produse si imbunatatirea produselor existente”, a declarat Michiel van Genugten, liderul de marketing la nivel mondial pe partea de alimente al companiei Dow.

Aceasta dezvoltare sprijina cererea in continua crestere pe aceste segmente de piata, cum ar fi carne, inlocuitori pentru carne si inlocuitori de gluten si sprijina angajamentul Dow de a avea linii de productie multiple pentru solutiile noastre alimentare pentru a asigura aprovizionarea clientlor nostri la nivel mondial.”

Dow considera piata de carne din Europa ca un domeniu cheie de crestere pentru solutii alimentare ale companiei. Si van Genugten a confirmat ca va fi mai multa activitate in Europa pe parcursul anului viitor, compania Dow vrea sa atinga cererea industriei carnii pentru ingrediente alimentare eficiente.

Oportunitati

“Aceasta este o parte din planul nostru global de a fi mai activ in industria carnii, deoarece este o industrie in care vom vedea intr-adevar o multime de oportunitati pentru produsele noastre”, a mai adaugat acesta.

“Vedem clientii care isi doresc produsul nostru, suntem in crestere pe piata si vom sustine cu siguranta acest lucru cu mai multe initiative in anul care vine. Vom fi vizibili pe piata carnii cu solutiile noastre pentru carne din Europa si care fac parte din strategia noastra de a furniza industria carnii. “