Milka, Barilla, Gavottes si Andresy ataca Nutella

0
450

Milka, Barilla, Gavottes si Andrésy Jams doresc sa concureze cu Nutella. Aceste marci lanseaza fiecare propria lor crema tartinabila de ciocolata cu alune, fiecare subliniind faptul ca ingredientele sale sunt originale.

In domeniul cremelor tartinabile de ciocolata, concurenta devine apriga. In doar cateva saptamani, Barilla, Milka (Mondelez), Gavottes (Galapagos) si Andrésy Jams isi vor lansa propriile produse pe piata pe care in prezent Nutella este lider necontestat, cea a cremei tartinabile de ciocolata cu alune. Fiecare dintre aceste marci incearca sa se distinga prin ingredientele originale pe care le utilizeaza.

Andrésy Jams opteza pentru migdale
La Sial, la sfarsitul lunii octombrie, Andrésy Confitures a deschis ostilitatile, prin prezentarea noii sale game de creme gourmet. Bounty, Calisson si Carambar si-au prezentat si ele cremele proprii realizate dupa o reteta vegana de ciocolata cu capsuni, care a fost formulata pe baza unei bauturi cu migdale.

La inceput de ianuarie, Gavottes a decis si ea sa lanseze o crema de cacao, care sa fie combinata cu alune si aluat de clatite. Gavottes mai ”pedaleaza” si pe faptul ca detine certificat UTZ pentru cacao si crema sa este “fara ulei de palmier”.

Barilla se mandreste cu alunele italiene
In acelasi timp, Barilla investeste si ea pe aceasta nisa. Grupul a lansat in Italia crema Pan di Stelle (asociata unei marci italiene de biscuiti). Produsul nu contine nicio picatura de ulei de palmier si contine alune italiene 100% (pe care Ferrero nu le poate reproduce datorita volumelor sale), cacao cumparata prin canale responsabile si incluziuni de biscuiti. Concurenta va fi semnificativa daca produsul va fi ulterior in declin in alte tari europene.

Milka se bazeaza pe uleiul de seminte de bumbac
Ultimul adversar pentru Nutella este brandul Milka de la Mondelez care vrea sa cucereasca sectorul cu Patamilka. Acest produs tocmai a fost lansat in Franta si isi propune sa utilizeze in compozitia produsului ulei de seminte de bumbac, o grasime putin folosita in industria alimentara (cu exceptia invelisului de stafide). Uleiul este recoltat in Grecia.

Trebuie totusi remarcat faptul ca in compozitia produsului Milka regasim si ulei de palmier (3,5%), pe langa bumbac (20%). Patamilka se mandreste, de asemenea, cu cacao obtinuta din exploatatii ce respecta standardelor de mediu sectoare durabile. Aici, din nou, cu puterea lui Mondelez, Ferrero are interesul sa nu se odihneasca pe lauri.

Aceste patru companii nu sunt singurele care au atacat si teritoriul Nutellei. In octombrie, Rigoni di Asiago si-a jucat cartea lansand o crema de ciocolata cu alune, mai putin dulce (cu 30%) decat media inregistrata in domeniul cremelor de ciocolata.

In sfarsit, in decembrie, Régilait (Sodiaal) s-a aventurat si ea in acest sector cu ajutorul Régilait, o crema tartinabila de ciocolata si lapte.