O nouă soluție de prăjire prezentată la Food Ingredients Europe

0

Kemin Industries, furnizor de soluții din domeniul siguranței alimentare și de prelungire a duratei de viață a produselor, a lansat o nouă soluție pentru prăjire, la Food Ingredients Europe, numită Forti-Fry, informează Food Bev.

Produsul este o combinație de antioxidanți naturali, despre care se spune că îmbunătățesc stabilitatea oxidativă, precum și performanța generală a uleiurilor folosite la prăjit. Produsul prelungește durata de viață a uleiului, în timp ce reduce cantitatea de spumă.

Numărul de lansări de produse pre-prăjite din Europa, Orientul Mijlociu și Africa este în continuă creștere în fiecare an, produsele din cartofi fiind categoria numărul unu, urmate de peștele prăjit și produsele din fructe de mare.

Kemin a spus că producătorii care lansează aceste noi produse prăjite vor beneficia de adăugarea lui Forti-Fry în propriul ulei de prăjire „deoarece le permite să scadă costurile și, în același timp, să crească calitatea produselor”.

Stefaan Van Dyck, președintele Kemin Europe Food Technologies, a declarat: „Datorită combinației puternice de antioxidanți naturali, uleiurilor de specialitate și unui sistem inovator de emulsifianți, Forti-Fry promovează transferul de căldură, rezultând o prăjire uniformă a alimentelor și într-un timp mai scurt.”

Kemin are peste 2.500 de angajați și oferă soluții clienților din peste 120 de țări. La începutul acestui an, compania și-a inaugurat noul sediul cenral în Des Moines, Iowa, în urma unei investiții de 30 de milioane de dolari.