P3 Logistic Parks va construi un nou depozit de peste 40 000 m2

0
1244

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, P3, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica, se pregateste sa construiasca al treilea spatiu logistic nou in P3 Bucharest.

Cladirea va avea in total 42.800 m2 si va fi dezvoltata ca urmare a cererilor actualilor clienti ai P3 care planuiesc sa-si extinda afacerile in Bucuresti. Spatiul ramas neocupat va fi disponibil pentru inchiriere potentialilor clienti. De la achizitia parcului, la inceputul anului 2015, P3 a demarat lucrarile la alte doua depozite ce insumeaza 47.100 m2, ca parte a unui parteneriat care prevede stabilirea unui hub logistic pentru Carrefour.

Noul spatiu logistic, care va cuprinde un depozit de 41.800 m2 si un spatiu de birouri cu o suprafata de 1.000 m2 la mezanin, va fi finalizat in vara lui 2016. Cladirea va fi conceputa dupa cele mai inalte standarde in materie de constructii si de mediu ale P3. Avand o inaltime de 11,5 metri, mai mare decat majoritatea spatiilor industriale din Bucuresti, constructia le va permite clientilor sa beneficieze de spatiu suplimentar de depozitare.

Laurentiu Duica, Head of Leasing P3 Romania, declara: „Exista o cerere puternica de spatiu din partea clientilor nostri actuali din P3 Bucharest care au in plan extinderea afacerilor, iar P3 este pregatit sa raspunda nevoilor lor. Ne bucura faptul ca putem extinde si mai mult P3 Bucharest”.

Blake Horsley, noul Country Head P3 Romania, adauga:

Piata din Bucuresti dispune, la momentul actual, de foarte putine spatii mari libere, iar in zona logistica principala din jurul Capitalei rata de neocupare este inca si mai scazuta. In consecinta, suntem nerabdatori sa livram pe piata, in aceasta vara, cea mai noua cladire a noastra si sa le punem la dispozitie atat clientilor nostri existenti, cat si celor noi, spatii logistice de foarte buna calitate, care sa-i ajute sa-si dezvolte afacerile.

Odata finalizate, cele trei cladiri noi vor mari portofoliul total de spatii al P3 in Romania, care cuprinde deja opt depozite, la circa 305.000 m2. Pozitionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodata, de teren care permite dezvoltarea a 51.980 m2 de spatii suplimentare, cu unitati incepand de la 4.000 m2 si pana la 40.000 m2..

In prezent, P3 construieste 209.000 m2 de spatii logistice in Europa, multe alte proiecte urmand a fi dezvoltate anul acesta. In ultimul an, P3 si-a marit semnificativ portofoliul din Europa, ajungand la un total de 3 milioane m² de spatii in 9 tari. In aceasta perioada, compania aproape si-a triplat numarul de depozite detinute (de la 59 in 2014 la 145), precum si numarul de clienti (de la 98 la 300). Numarul angajatilor a crescut de la 40 la peste 100.

Cladirile respecta criteriile stricte de mediu impuse la nivel european si asigura costuri operationale reduse, prin implementarea unor solutii tehnologice sustenabile, cum ar fi iluminatul cu LED, placare eficienta energetic, management-ul alimentarii cu apa si un sistem complet de management al cladirilor.

P3 este investitor, dezvoltator si manager de proprietati logistice europene. Avand activitati in toata Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizeaza 3 milioane m² de spatii in noua tari si un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1.3 milioane m².

Misiunea P3 este sa ofere chiriasilor o experienta de prima clasa in locatii logistice cheie. P3 dezvolta proiecte durabile si ecologice la cele mai inalte standarde internationale.

In Romania, P3 detine cel mai mare parc logistic din tara, P3 Bucharest, achizitionat de la CA Immobilien Anlagen AG la inceputul anului 2015. In aceasta primavara, compania va avea circa 90.000 m2 in constructie in P3 Bucharest. Odata finalizate, cele trei cladiri noi vor mari portofoliul total de spatii al P3 in Romania la circa 305.000 m2.

PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” si va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei. Pentru mai multe informatii despre P3 puteti accesa noul website www.p3parks.com.

P3 este detinuta de TPG Real Estate si Ivanhoé Cambridge.