PepsiCo a stabilit un nou obiectiv pentru reducerea continutului de zahar in bauturi

0
562

PepsiCo a stabilit un nou obiectiv pentru reducerea continutului de zahar in bauturile racoritoare comercializate la nivel mondial, pana in 2025, relateaza Reuters.

Compania intentioneaza ca pana in 2025 cel putin doua treimi dintre bauturi sa aiba pana la 100 de calorii provenite din adaosul de zahar in dozele standard de 350 de ml, fata de 40% in prezent, scrie News.ro.

Obiectivul, care urmeaza sa fie indeplinit prin introducerea mai multor bauturi cu un nivel scazut sau zero de calorii si prin modificarea formulei unor bauturi existente, a fost stabilit pe fondul presiunilor la care sunt supuse PepsiCo si Coca-Cola din partea expertilor in domeniul sanatatii si a guvernului, care le acuza ca produsele lor provoaca obezitate si diabet.

zahar19Potrivit PepsiCo, noul obiectiv este mai ambitios decat tinta anterioara de reducere cu 25% a continutului de zahar in anumite bauturi, pe anumite piete, pana in 2020.

“Stiinta  a evoluat”, a spus Mehmood Khan, director la PepsiCo pentru cercetare si dezvoltare.

El a dat ca exemplu aparitia unor noi arome care necesita mai putin indulcire, afirmand ca nu este vorba doar despre gustul dulce ci despre intelegerea aromelor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat in aceasta luna introducerea de taxe pe bauturile care contin zahar, asa cum au procedat Franta si Mexic, pentru reducerea consumului si imbunatatirea sanatatii.

Producatorii de bauturi racoritoare sunt insa impotriva.

zahar13Contrar numelui, PepsiCo genereaza numai 12% din veniturile anuale din faimosul brand cu acelasi nume. Compania obtine 25% din venituri din bauturi racoritoare carbonatate ca Mountain Dew, iar restul din apa minerala si juice-uri precum marca Tropicana, plus snack-urile si produse cum ar fi humus-ul si guacamole.

Obiectivele pentru 2025 includ si reducerea continutului de sare si grasimi saturate.