Selgros deschide un magazin in format mai mic in Targul Mures

0
994

Lantul de magazine Selgros Cash&Carry, prezent pe piata locala cu 19 magazine clasice, reia expansiunea cu un nou format de magazin la Targu Mures.

Noul magazin va avea o suprafata de 4.000 mp, fiind de circa doua ori mai mic decat media retelei retailul-ului, urmand sa fie inaugurat la inceputul verii in orasul Targu Mures, in zona centrala. La iesirea spre Sangeorgiu de Mures mai exista un magazin apartinand retailer-ului.

Acesta va fi primul magazin deschis de Selgros dupa patru ani de pauza, compania spunand aceasta expansiune este incurajata de cresterea vanzarilor.

Sortimentul de marfuri alimentare va fi acelasi cu care clientii Selgros sunt obisnuiti, iar domeniul articolelor nealimentare, desi mai restrans, va fi atent selectionat”, au declarat reprezentantii companiei.

„Reluarea cresterii vanzarilor in reteaua noastra pe toate categoriile si cu precadere pe segmentul gastro ne confirma faptul ca suntem competitivi (…)” a declarat Alexandru Vlad, CEO Selgros Cash&Carry Romania.

Investitia deschiderii unui magazin Selgros si Metro in format clasic duce pana la 20 de milioane de euro, suma ce include atat pretul terenului cat si constructia efectiva a magazinului ce masoara 8.000-10.000 mp. Pentru acest nou format mai mic Selgros nu a comunicat valoarea investitiei.

Incepand cu anul 2009, afacerile retailer-ului au scazut, ajungand in 2015 sub 650 mil.euro. Oficialii companiei puneau acest trend descendent pe seama concurentei puternice si a faptului ca micii comercianti, clientii companiei, pierd teren in lupta cu retelele internationale.

Primul magazin Selgros din Romania a fost deschis in 2001 si a fost una dintre cele mai prudente retele in ceea ce priveste expansiunea, avand doar 19 magazine in Romania dupa 15 ani de prezenta. Astfel, reteaua, detinuta de grupul elvetian COOP, a deschis ultima unitate in 2011, iar de atunci oficialii Selgros au afirmat ca se uita dupa spatii insa au recunoscut ca nu mai este loc pentru multe deschideri in Romania.