Caroli Foods Group lanseaza o divizie de distributie si transport la temperatura controlata

0
859
Caroli_Foods_2
logistica, management

Caroli Foods Group lanseaza diviziei FoodLine Logistics, companie ce va asigura servicii de distributie si transport la temperatura controlata pentru propriile produse, dar si pentru cele ale partenerilor.

Inaugurarea oficiala a noii divizii vine la cinci luni dupa lansarea programului-pilot. Acesta a fost gandit la acel moment ca o solutie de optimizare a costurilor generate de cresterea volumelor de vanzare. Pe termen lung, scopul este de a transforma o activitate generatoare de costuri intr-un business de sine statator, profitabil pentru grupul Caroli.

Leonard Otelea, Manager de Logistica FoodLine Logistics, a declarat:

“Din luna iulie, de cand s-a infiintat FoodLine Logistics, am modificat fluxurile si procesele astfel incat in prezent distribuim in toata tara produse cu un termen de valabilitate scurt, fiind constienti ca logistica in temperatura controlata este o sursa valoroasa pentru un business FMCG. Pentru noi, logistica este un instrument vital de business, iar FoodLine Logistics devine un avantaj competitiv. In acest moment, ne concentram pe consolidarea echipei, a proceselor si a activitatilor cu clientii interni si externi “.

La momentul actual, divizia FoodLine Logistics dispune de un parc de masini cu peste 150 mijloace de distributie si transport la care se adauga cele 120 de masini ce apartin altor departamente.

Caroli Foods Group este unul dintre principalii jucatori autohtoni din piata mezelurilor proaspete, avand in portofoliu branduri precum Campofrio, Caroli, Maestro si Sissi. Pentru anul 2014, compania a raportat la Ministerul de Finante o cifra de afaceri de 348 milioane de lei si un profit de 17,8 milioane de lei, fiind in crestere usoara fata de anul anterior.