Tetra Pak lanseaza cel mai mare omogenizator din lume

0
982

Tetra Pak a anuntat ca a fost pus in functiune omogenizatorul cu cea mai mare capacitate de prelucrare a produselor alimentare din lume, la primul sau client.

Tetra Pak® Homogenizer 500 poate produce pana la 63.600 de litri pe ora, oferind o calitate exceptionala și la cel mai mic cost operational disponibil.

Echipamentul utilizeaza tehnologia de pionierat a Tetra Pak, HD EnergyIQ, un dispozitiv cu șase gauri (in loc de una), care ii permite sa opereze la presiuni cu aproximativ 20% mai mici decat utilajele standard, oferind la finalul procesului un produs similar calitativ. Rezultatul este o reducere semnificativa a consumului de energie și bineinteles o reducere considerabila a costurilor. In plus, presiunea de functionare redusa se traduce print-o reducere a uzurii utilajului. Aceste caracteristici, cuplate cu un design care permite un acces facil la comenzi fac din Tetra Pak® Homogenizer 500 un utilaj extrem de eficient pentru clienti. La fel ca toate omogenizatoarele aseptice Tetra Pak, aparatul utilizeaza, de asemenea, cu 80% mai putina apa de racire și cu 70% mai putin abur in comparatie cu multe branduri concurente.

Noul omogenizator a fost lansat in parteneriat cu compania chineza de produse alimentare YinLu. Wu Zhong Ping, directorul general al fabricii Yinlu din Anhui, a declarat:

Laptele nostru de arahide este cel mai bine vandut produs de acest gen din piata și caștiga in popularitate in randul tinerilor consumatori. Oportunitatea de a utiliza Tetra Pak® Homogenizer 500 a venit intr-un moment in care ne aflam in cautarea unor modalitati eficiente de a extinde productia și de a profita de creșterea pietei. Acest utilaj ne ofera exact ceea ce ne dorim: face treaba a doua mașini, crescand productia și reducand costurile operationale, in conditiile in care nu exista nici un compromis cu privire la calitatea produsului”.

Anders Karlsson, Director Tehnic la Tetra Pak Group, a declarat: “Lansarea omogenizatorului cu cea mai mare capacitate din lume inseamna pentru clientii noștri ca se pot realiza economii de scara, obtinandu-se astfel un cost mai mic pe litru. Acest lucru este vital pentru producatorii de lapte și bauturi care doresc satisfacerea cererii in creștere a consumatorilor.”