A fost extinsă valabilitatea atestatului de producător şi a certificatului de comercializare a produselor agricole

0
207

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă privind piaţa produselor din sectorul agricol, care extinde valabilitatea atestatului de producător şi a certificatului de comercializare a produselor agricole până la cinci ani de la data emiterii, transmite ZF.

„Valabilitatea atestatului de producător este de cinci ani de la data emiterii. (…) Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol este valabil 5 ani şi se eliberează la cerere solicitantului de către primarul pe a cărui rază de competenţă se află terenul/ferma/gospodăria în care se obţin produsele estimate a fi destinate comercializării, în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, după verificarea existenţei atestatului de producător şi după verificarea faptică în teren a existenţei produsului/produselor supuse comercializării”, potrivit proiectului care modifică Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

În forma iniţială a legii, valabilitatea atestatului de producător era de un an de la data emiterii.

Proiectul pentru modificarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol a fost adoptat cu 225 de voturi „pentru” şi 25 „împotrivă”. Camera Deputaţilor este for decizional.